Вила уволнява МакЛийш и готви сериозни промени

Ръководството на тима на Стилиян Петров готви радикални промени след незадоволителните резултати през сезона

Вила уволнява МакЛийш и готви сериозни промени

Ръководството на Астън Вила е готово да уволни мениджъра Алекс МакЛийш в края на сезона и да подложи тима на основен ремонт след незадоволителните резултати през сезона, твърди с ексклузивен материал международният футболен портал Goal.com. Шефовете във Вила са готови да се разделят с шотландеца, под чието ръководство бирмингамци спечелиха само една победа в последните 12 срещи. Лошите резултати доведоха клуба до това да кръжи около зоната на изпадащите в Премиършип.

 

Според информация на кореспондента на уебсайта Уейн Вийси собственикът на "винените" Ранди Лернър обмисля радикални промени. Според босовете на тима стилът на игра, диктуван от МакЛийш е твърде консервативен и с малко голове в противниковата врата. Вила е с четвъртата най-лоша атака във Висшата лига, като дори и посещаемостта на двубоите е спаднала. 

 

Американският магнат Лернър е готов с главните си цели за ръководните постове, като сред спряганите имена са треньорът на Уигън Роберто Мартинес, както и Брендън Роджърс. Мартинес вече има отказа един път на Вила след напускането на Жерар Улие през миналия юни, но източниците на портала твърдят, че Мартинес ще напусне Уигън след края на сезона. Единственият шанс испанецът да остане при Латикс е те да успеят да се спасят от изпадане.

 

Голяма част от феновете не са с добри чувства към МакЛийш, който имаше връзки с градския съперник Бирмингам Сити. Средната посещаемост на "Вила Парк" е спаднала до 33,922 зрители на домакинските мачове, докато през сезон 2009/2010, когато наставник бе Мартин О'Нийл, тя беше почти 40 хиляди на всяко домакинство.

 

Шефовете в тима на Стилиян Петров не са очаквали кой знае колко силен сезон след напускането на основни фигури като Ашли Йънг, Стюърт Даунинг и Брад Фридъл, но са алармирали за липсата на амбиция, особено пред собствена публика. Всъщност според тях спадането на подкрепата на феновете е достатъчно показателна за резултатите. 

 

Шотландският треньор бе сполетян от лоша новина за тежката болест на Стенли, който безспорно е лидер и се раздава във всеки мач, като неслучайно е капитан. В момента Петров се бори с левкемията и е аут от терените за неопределено време. 

 

Клубът анонсира през февруари загуби от 54 милиона паунда за 2011 година.

Ветеран подписа нов договор с Манчестър Юнайтед

"Докато се чувствам добре, ще играя", заяви 38-годишният вратар

Шахтьор обяви къде ще играе домакинските си мачове в ШЛ

Вижте какво съобщиха от Донецк

Официално: Българин преподписа с Байерн

18-годишен халф също парафира нов контракт

Официално: Челси купи ас на Лестър

25-годишният халф подписа за 6 сезона, лондончани платиха 30 млн. паунда

Moрата с окончателно решение къде ще играе догодина

Капитанът на Испания ще остане в Атлетико Мадрид

Рабио почти сигурно напуска Ювентус като свободен агент

Договорът на французина изтече на 30-ти юни

Бенфика преговаря да си върне Жоао Феликс

"Лисабонските орли" са в преговори с Атлетико Мадрид

Шчесни намекна, че си тръгва от Ювентус

Полският национал има оферти от Арсенал и Ал Насър

Емполи назначи Робелто д'Аверса за нов треньор

Тринайсти клуб в Серия А ще започне сезона с нов треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки