Сензациите в пресата: Букарев вариант да смени Стоев

Обсъждат варианти с чужди треньори; Висшата лига остава без ЦСКА; Договори в Берое след мачовете с армейците; Илиан Илиев взима нов вратар в Локо; Поляци оглеждат крило от „Лаута”

Сензациите в пресата: Букарев вариант да смени Стоев
Сензациите в българската спортна преса на 22 март 2016 г.:
 
„Труд”: Букарев вариант да смени Стоев
 
Асен Букарев е един от най-обсъжданите варианти, ако се стигне до смяна на Стойчо Стоев на треньорския пост в „Левски". Бившият халф на „сините" сега е скаут на тима, а последно в кариерата си води „Славия" преди два сезона. Ако се стигне до рокадата, Букарев най-вероятно ще е начело на тима заедно със сегашния помощник треньор Елин Топузаков. Управителният съвет на „сините" се събира в четвъртък. Тогава ще бъде решено дали ще има промени на пейката. Днес Стойчо Стоев ще изведе играчите за тренировка. Наставникът е спокоен за поста си, притеснява се обаче за своите футболисти.
 
„Писанията не ми влияят, свикнал съм, защото работата ми е такава, а в „Левски" винаги се работи под напрежение - заяви Стоев. - Това обаче влияе на играчите, като гледат, че всеки ден им сменят треньора. Психически обременени са. Създава се изкуствено напрежение. Отборът си върви към класиране в Европа и не виждам проблем да не върнем „Левски" в турнирите. След като ни махнаха точките, започнахме само с една пред конкурентите ни зад нас, а сега им водим с четири. Критики за тях няма, има за „Левски"..."
 
Статистиката е в полза на Стоев. В последните 5 мача „Левски" няма загуба. Може би и заради това на „Герена" се трупат спонсори. Нов голям рекламодател иска да пълни касата. Клубът е получил предложение за над 1 милион лева за следващите 2 сезона от международна компания за спортни залози.

 
„Тема Спорт”: Обсъждат варианти с чужди треньори
 
Макар че на „Герена" поне на този етап не избързват със смяна на Стоев, то от клуба Все пак разглеждат и Варианти за негов наследник. Това се налага заради неубедителните резултати. Желанието на спортния директор Георги Иванов е ако все пак се стигне до рокада, то на поста да бъде назначен временен наставник. Идеален за тази роля е Елин Топузаков, който вече я изпълнява през пролетта на 2013-а, когато наследи Антони Здравков и завърши кампанията. Такъв вариант обаче не се нрави на част от големите босове. Желанието им е Левски да бъде воден от чуждестранен треньор от лятото. На "Герена" вече са били предложени няколко кандидатури, които са били обсъдени, но нищо повече.

 
„Тема Спорт”: Договори в Берое след мачовете с ЦСКА
 
Ръководството на Берое няма намерение да избързва с предлагането на нови договори на играчите, които след края на сезона стават свободни агенти. В момента в тима има четирима души, чиито контракти изтичат през месец юни. Това са халфовете Георги Сърмов, Игор Джоман и Елиаш да Силва и централният нападател Исмаил Иса. Желанието на треньорския щаб е да запази Сърмов и Иса и за следващото първенство. А с изявите си до края на кампанията Джоман и Елиаш ще трябва да покажат, че ще свършат работа и през 2016/17. Шефовете на клуба обаче ще започнат разговори едва след мачовете с ЦСКА за Купата на България. Полуфиналите са през месец април. Първият е на 06.04 от 19:15 часа в Стара Загора, а реваншът е на 20 април, сряда, от 20:00 часа на "Българска армия". При отпадане от червените Берое ще трябва да се класира в тройката на А група, за да спечели евровиза. Именно това е и целта пред тима. Ако тя не бъде изпълнена, то може да има рестрикции в бюджета. Засега желанието на Джоман е да продължи в чужбина. Елиаш вече съобщи, че би се радвал да остане под Аязмото, но не е сигурно, че ще получи предложение за нов контракт.
 
Нов договор с тима още не е подписал и треньорът Петър Хубчев.
 
Трима от контузените в лагера на Берое - Атанас Зехиров, Георги Динков и Игор Джоман ще се върнат в игра за Берое при визитата на Левски на „Герена". Двубоят е на 2 април, събота, от 20:00 часа. Той ще се играе при закрити врати заради наказание на домакините. Зехиров дори бе в плановете на националния селекционер за контролите с Португалия и Македония, но поради травмата се наложи да бъде заменен от съотборника си Иво Иванов. Здравословни проблеми мъчат още Георги Динков и Джоман. Заради контузия първият все още не се е появявал на терена през пролетта.

 
„Тема Спорт”: Илиан Илиев взима нов вратар в Локо
 
Локомотив Пловдив ще се подсили с нов вратар от лятото, разбра "Тема Спорт". Намирането на стабилен страж е цел номер едно пред старши треньора Илиан Илиев за предстоящата селекция. Специалистът не е доволен от показаното дотук от титуляря Ясин Ел Харуби.
 
Мароканският вратар бе с основна вина за пропуснатите три точки в последния мач с Черно море (1:1). Преди това Ел Харуби също имаше доста неубедителни изяви.
 
Той дойде на "Лаута" от Верея Стара Загора, като преди това бе сключил предварителен договор с ЦСКА, който обаче така и не влезе в сила. В момента пред Илиев няма особена алтернатива за поста. Резерви на Ясин Ел Харуби са Александър Витанов и Кристиян Каца рев.
 
Почти сигурно през лятото ще се стигне до раздяла с мароканеца. Очаква се той да бъде продаден. Интерес към него има от турски и гръцки отбор. На "Лаута" се надяват, че ще могат да вземат пари за вратаря.
 
Илиан Илиев ще търси през лятото сериозни алтернативи и на двата бека. Селекцията обаче няма да е толкова мащабна. Специалистът има поставени рамки от страна на собственика Христо Крушарски, с които трябва да се съобразява. Той обаче неведнъж заяви, че последната дума за трансферите ще е на Илиев.

 
„Меридиан Мач”: Поляци оглеждат крило от „Лаута”
 
Арка (Гдиня) се интересува от крилото на Локо (Пд) Бирсент Карагерен, научи „Меридиан Мач". Поляците са пратили запитване за цената на играча, след като вече са го наблюдавали в два мача. Трансфер обаче може да има едва през лятото. Хората от втородивизионния Арка гледат в перспектива защото е твърде вероятно да влязат в елита, след като водят с пет точки на третия Завиша
Бидгошч. Елитът на Полша и второто ниво бяха колонизира-ни от българи през последния сезон. Карачанаков рита за Краковия, а наскоро Легия привлече национала Михаил Александров. Там са още Румен Трифонов (Миедж Легница), Димитър Илиев (Висла Плоцк), Васко Панайотов (Завиша Бидгошч), Павел Виданов (Гурник) и Димитър Везалов (Заглембе Сосновец).

 
„Меридиан Мач”: Висшата лига остава без ЦСКА
 
Проектът „Висша лига", за който до скоро се знаеше, че се обмисля с основната задача да върне ЦСКА в елита, може да се реализира без участието на... „армейците". За тази възможност намекна спортният министър Красен Кралев през уикенда, а тя бе потвърдена и от достоверни източници от БФС пред „Меридиан Мач". ЦСКА все още е в патова ситуация относно бъдещето си, а клубът в сегашния си вид няма правилен ход. „Червените" са зависими от десетки оспорвания в съда на кредитори, които ще бъдат гледани през следващия месец и половина, като няма яснота и дали клубът ще успее да подаде документи за лицензиране за „Б" група до 30 юни.
 

От БФС отложиха срещата с професионалните клубове за обсъждането на проекта „Висша лига". Причината са мачовете на националните отбори, тъй като по време на паузата всички служители на футболната централа са ангажирани с гостуванията на България на Португалия и Македония, както и на европейските квалификации на младежите с Уелс в Стара Загора и на юношите до 19 години в Хърватска с домакините, Белгия и Холандия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки