Юношите стартираха със загуба в квалификациите на Елитния кръг за Евро 2016 (ВИДЕО)

Младите "лъвове" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Хърватия

Юношите стартираха със загуба в квалификациите на Елитния кръг за Евро 2016 (ВИДЕО)

Българският национален отбор по футбол до 19 години загуби с 0:1 от Хърватия първия си мач от квалификациите в Елитния кръг за Евро 2016. Единственото попадение в срещата играна на стадион „Кантрида” (Риека) отбеляза Йосип Брекало в 53-ата минута. В първия двубой от група 5 Белгия се наложи с 2:0 над Шотландия и оглавява временното класиране.

Домакините започнаха уверено срещата и бързо създадоха няколко добри положения пред вратата на Михаил Михайлов. Първо Никола Моро нанесе опасен удар отразен от Михайлов, а няколко минути по-късно Давор Ловрен също не успя да преодолее българския страж.

Младите „лъвове” също имаха шанс да открият резултата през първата част, но пи центриране в пеналта на хърватите и последвал шут на капитана Александър Георгиев топката бе отразена от вратаря Шемпер.

Нова добра намеса на Михайлов в 38-ата минута след изстрел на Ловрен опази мрежата на българите суха, а в последната минута на полувремето Георгиев пробва техничен прехвърлящ удар, който обаче не затрудни вратаря на хърватите.

След добър индивидуален рейд по лявото крило в 53-ата минута Брекало успя с плътен удар да разпечата вратата на гостите.

Авансът на домакините се запази до края на двубоя и така българският тим стартира квалификациите в Елитния кръг за Евро 2016 със загуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки