Сензациите в пресата: Левски пред раздяла с Джъстин Менголо

И още: "Тасев изуми със скромността си", "Лудогорец следи халф на Черно море", "Бивш нападател на Славия и Черно море подписва в САЩ"

Сензациите в пресата: Левски пред раздяла с Джъстин Менголо

Сензациите в българските спортни издания от днес, четвъртък, 24-и март 2016 година:

 

"Тема спорт": Левски пред раздяла с Джъстин Менголо

 

Левски може да се раздели с едно от зимните си попълнения. „Сините“ са вдигнали мерника на крилото Джъстин Менголо. Камерунецът е бил нарочен от спортно-техническия директор Георги Иванов заради постоянните си контузии. Гонзо има съмнения, че 22-годишният футболист симулира травми, за да се скрие и не играе в мачовете.

 

В последния кръг срещу Славия (0:0) бившият играч на Университатя (Клуж) отново се хвана за бедрото на десния крак, след като го стори и с Лудогорец. Не това обаче бе причината да бъде сменен в "Овча купел". Треньорът Стойчо Стоев бе ядосан от липсата на ангажираност от крилото в дефанзивен план. На няколко пъти капитанът Веселин Минев също излезе извън нерви и с ръкомахане приканваше Менголо да се върне и да помогне в защита. Той обаче така и не го направи и това доведе до изваждането му.

 

Спортният директор Георги Иванов също е бил бесен от поведението на играча срещу Славия, заради което привика на спешни разговори неговия мениджър. В тях Гонзо е намекнал, че ако Джъстин не започне да се влага повече в тренировките и мачовете, ще бъде освободен през лятото. Припомняме, че при идването си фланговият футболист парафира за две и половина години. Гонзо е готов да прекрати договора му още в края на май, но подобно решение още е в процес на обсъждане. Не е изключено камерунецът да получи последен шанс в заключителните мачове от сезона.

 

Освен него Стойчо Стоев е разочарован и от Бабатунде Аденижи, който също не убеждава както в тренировките, така и в мачовете.

 

"Тема спорт": Лудогорец следи халф на Черно море

 

Лудогорец продължава да следи един от основните играчи на Черно море. Става въпрос за полузащитника Марк Клок. Той е бил включен в списъка на шампионите с интересни играчи от "А" група преди няколко месеца. Скаутите на тима на няколко пъти са наблюдавали изявите на халфа през пролетния полусезон и са останали с добри впечатления от представянето му.

 

На този етап обаче Клок не е приоритет за поста на централен полузащитник. Преди него има няколко играчи от чужбина. Ако разградчани не успеят да си осигурят някой от тях, ще се опитат да вземат 22-годишния футболист на "Лудогорец Арена". 

 

Самият холандец сподели преди време, че най-късно през лятото иска да направи следващата стъпка в кариерата си и да премине в клуб с по-големи амбиции.

 

"Тема спорт": Бивш нападател на Славия и Черно море подписва в САЩ

 

Бивш нападател на Славия и Черно море реализира изненадващ трансфер в САЩ, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за Вилиян Бижев. 23-годишният футболист ще продължи кариерата си във втория отбор на Портланд Тимбърс. Той е подписал договор с клуба преди няколко дни. Таранът трябва да дебютира за тима, подвизаващ се в USL, още през този уикенд в двубоя със Суоуп Парк Рейнджърс.

 

Това ще бъде втори престой на играча в Америка, след като в последните 5 години се подвизаваше на Стария континент.

 

Роденият в София Бижев бе част от юношеските формации на Калифорния Одисеи в периода 2008/11 година, но не успя да стигне до представителния отбор, тъй като премина в академията на Ливърпул.

 

"Бях напълно неподготвен за професионалния футбол по време на престоя си в Ливърпул. Хвърлен в професионалната култура, бях в пълен шок. Сега съм голям човек и се чувствам по-добре. Но научих труден урок", заяви Бижев пред медиите в САЩ през декември относно престоя си в Англия.

 

През 2014-а нападателят се завърна в България, за да облече екипа на Славия. В "Овча купел" обаче той претърпя пълен провал и в изиграни 10 мача отбеляза само 1 попадение. Това доведе до раздяла с клуба и трансфер в Черно море. И там обаче Бижев не успя да се докаже, макар че получи голям шанс. Таранът записа 23 срещи в „А“ група за Черно море, в които реализира само три гола. Заради слабото си представяне Вилиян бе освободен от треньора Никола Спасов в края на декември.

 

В момента в САЩ се подвизава още един бивш таран на Славия - Георги Христов. Той е част от друг тим от втора дивизия - Тампа Бей.

 

През зимната пауза на проби в Ню Йорк Сити пък бе бранителят Иван Иванов. Той обаче не подписа с тима, в който играят звездите Давид Вия, Франк Лампард и Андреа Пирло.

 

"7 дни спорт": Тасев изуми със скромността си

 

Нападателят на националния отбор Тони Тасев направо е събрал очите на съотборниците си в тима, научи "7 дни спорт". Новата звезда на Пирин (Благоевград) беше повикан от Ивайло Петев, след като се представя отлично в "А" група, но идването му в Правец му подействало като шок.

 

"Много добро момче, направо и на мравката прави път. Възпитан е и въобще не можеш да го забележиш. Даже направо му се чудим дали е от македонския край, където са малко по-лудички. Личи си, че е шокиран, но почва да влиза в час , коментира пред "7 дни спорт" източник от националния отбор.

 

Иначе халфът се представя отлично в тренировките и до този момент е изненадал приятно Ивайло Петев с изявите си в заниманията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки