1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Колумбия ликува в Ла Пас с гол на резерва в 92-ата минута (ВИДЕО)

Колумбия ликува в Ла Пас с гол на резерва в 92-ата минута (ВИДЕО)

Отборът на Пекерман профука два гола аванс, но все пак спечели с 3:2

Колумбия ликува в Ла Пас с гол на резерва в 92-ата минута (ВИДЕО)

Колумбия пропиля два гола аванс, но с много късен гол стигна до успех с 3:2 като гост на Боливия в световна квалификация от зона Южна Америка в Ла Пас.

Селекционерът на „Лос Кафетерос” не повика в отбора леко избледнелите звезди Радамел Фалкао и Джаксън Мартинес и заложи в атака на Бака, подпомаган от Хамес Ридригес и Хуан Куадрадо от втора позиция.

В 10-ата минута Карлос Бака овладя на левия фланг и пусна за Хамес в наказателното поле, а атакуващият халф на Реал Мадрид веднага с нисък удар прати в десния ъгъл за 1:0.

4 минути преди почивката ролите се размениха и Хамес намери Бака в наказателното поле, той си спря с последния защитник на гърба и с доста неуверен удар успя да преодолее вратаря Киньонес – 2:0.

Боливийците не се предадоха и Хуан Карлос Ансе намали от дузпа за 1:2 пет минути след почивката, насочвайки в десния ъгъл

12 минути след това нападателят на Ню Йорк Космос Ясмани Дук се пребори за топката вляво на тъча и пусна успоредно на наказателното поле за Алехандро Чумакеро, който с красив шут прати в левия ъгъл – 2:2.

Драмата не свърши и в 92-ата минута резервата Едвин Кардона донесе трите точки на Колумбия за 3:2.