Антони Здравков: Мачът е Уелс е ключов, но не и решаващ

Специалистът иска да има футболисти до 21 години, крито играят пълни 90 минути в А група

Антони Здравков: Мачът е Уелс е ключов, но не и решаващ

Селекционерът на младежите Антони Здравков е уверен, че момчетата му могат да вземат трите точки в домакинството на Уелс. Според него двубоят в Стара Загора се явява ключов, но не е решаващ за изхода на групата. "На този етап нямам никакви проблеми около състава. Подготовката върви много добре. Надявам се да продължаваме така и занапред. Бих определил мача с Уелс като ключов, тъй като са лидери в групата. Срещата обаче не е решаваща. Ако направим така, че да победим, ще поведем в класирането и шансовете ни ще бъдат много големи", обясни Здравков.

 
Той добави, че играчите му се намират в добра форма, тъй като получават по-голям шанс за изява през настоящия сезон. "Добре е за самочувствието на момчетата, че играят повече в А група. Те обаче имат право да са на терена не само заради задължителното правило един българин до 21 години да започва, а и заради качествата си. Някои от тях получават по-малко време, но това е нормално. Мисля, че в последно време има лек отлив откъм игрови минути, но се надявам с времето ръководителите на тимове да разберат, че имат полза от тях. Тези момчета играят добре, а и могат да спечелят финансово от продажбата им. Смятам, че сме изградили силен колектив. Истински се надявам, че тези, които са тук в момента, ще направят така, че да не се усети липсата на онези, които бяха повикани при мъжете. Бих призовал хората, които обичат футбола, да дойдат на стадиона. Дано да има около четири или пет хиляди и да подкрепят отбора", каза Здравков.
 
Специалистът заяви, че желанието му е от следващия сезон в А група да има футболист до 21 години, който да изкарва пълни 90 минути на терена, а не да бъде заменян бързо. На едно от заседанията си от Изпълкома на БФС пък заявиха, че от новия шампионат въпросните играчи може да са и двама.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки