"Арсенал се нуждае от своя символ и най-голяма ценност Арсен Венгер"

Провалите съпътстват Арсенал, призна вторият най-голям акционер в клуба Алишер Усманов

"Арсенал се нуждае от своя символ и най-голяма ценност Арсен Венгер"

Арсенал се нуждае от Арсен Венгер и френският мениджър сам трябва да избере кога да си тръгне, заяви вторият най-голям акционер в клуба Алишер Усманов. Според него,  Венгер трябва да участва и при избора на своя наследник, подобно на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

„Клубът трябва да запази своя голям символ и най-голяма ценност – мениджърът Арсен Венгер”, заяви руският бизнесмен пред „Русия24”.

Но въпреки изразената публична подкрепа за Венгер, Усманов добави, че Арсенал е „преследван” от провали в много поредни години и не може да стане шампион на Англия този сезон.

Арсенал отпадна в осминафиналите на Шампионска лига за шести пореден сезон, а отпадна и от ФА Къп след загуба от Уотфорд в четвъртфиналите. „Топчиите” са трети във Висшата лига с 11 точки изоставане от лидера Лестър и не са били шампиони от 2004-а насам.

„Вярвам, че Арсен Венгер е страхотен треньор и Арсенал трябва да му даде възможността да планира процеса по намиране на негов наследник и да остави своето наследство, когато той счете за необходимо. Арсенал се нуждае от Арсен Венгер. Провалите преследват Арсенал от много години, отборът не може да стане шампион на Англия. Това доведе до недоволство срещу Венгер”, сподели Усманов, който увеличи дела си в Арсенал до 30% от акциите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки