1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Казанлък волей тръгна с две победи на силния международен турнир в Италия

Казанлък волей тръгна с две победи на силния международен турнир в Италия

Клубното ръководството на "розите" получи персонална покана за участие в надпреварата

Казанлък волей тръгна с две победи на силния международен турнир в Италия

Представителният девически тим на „Казанлък Волей - Багира“ започна още на старта с две убедителни победи своето участие в силния межуднароден турнир в Италия за девойки до 19-годишна възраст.

Престижната надпревара се провежда в Порденоне, намиращо се между Удине и Тревизо и разположено близо до Венеция. Тя е част от местните празненства в това курортно градче по случай католически Великден.

"Розите" записаха двата си чисти успеха с по 3:0 в първите си два мача от предварителната група. Нашите първо разгромиха убедително националния девически отбор на Словения с 3:0 гейма, като бяха с класа над словенките.

Във втората си среща от потока казанлъчанки повториха упражнението и разбиха отново на нула и представителките на италианския "Сан Сиро" от Комо.

В третия си мач от групата "зелено-червените" от Казанлък се изправят срещу домакините от Порденоне. При победа нашите волейболистки печелят първото място в групата, което ги класира направо във финалната четворка.

„Засега вървим като по часовник. Играем с настроение и самочувствие, тръгнахме много добре. Надявам се да продължим така. Този турнир е изключително силен, в него участват над 20 различни отбори, както клубни, така и национални. В надпреварата дори има е един тим от Щатите. Това наше участие ще бъде от голяма полза за нашите момичета", коментира изпълнителният директор на „Казанлък Волей - Багира“ Деко Григоров.

Както е известно клубното ръководството на "розите" получи персонална покана за участие на турнира в Порденоне и реши да приеме поканата, заради силата и класата му.

Надпреварата е генерален тест на „Казанлък Волей - Багира“ преди решителните плейофи от българското първенство на Националната женска волейболна лига и предстоящите финали при девойките.