Сензациите в пресата: Георги Иванов и Стойчо Стоев напускат Левски през лятото

Бизнесмен даде 390 000 лв. за ложа на "Герена", Гонзо подготвил оставка, ако Стоев не довърши сезона, Барт е вариант за национал

Сензациите в пресата: Георги Иванов и Стойчо Стоев напускат Левски през лятото

Сензациите в родната преса на 28 март, понеделник, 2016 година:

Тема спорт: Гонзо и Стоев си тръгват през лятото

Пролетният дял от пър­венството не донесе така желаното съживяване в представянето на Левски. През зимата сините се под­силиха със седем нови играчи, но вместо да скъсят точковата и игровата ди­станция от Лудогорец, те я увеличиха. С две победи, три равенства и една загуба в шест кръга титлата от­ново се оказва мираж и за седма година във витрина­та на клуба няма да бъде по­ставен трофей. Отделно от това играта на тима си е жива мъка - много трудно се създават положения и още по-трудно се реализи­рат. Така се стигна до неза­помнената ситуация в ис­торията на отбора в А гру­па - в 23 мача да бъдат от­белязани 22 попадения. Ло­гично се забелязва и отлив на публика - за последното домакинство на Пирин клу­бът продаде само около 500 билета.

Тези камъни до един бяха в градината на треньо­ра Стойчо Стоев и спорт­ния директор Георги Ива­нов. Въпреки назряващото недоволство както на запа­лянковци, така и на ръковод­ни фактори до размества­ния в клуба не се стигна. Управителният съвет пока­за жълт картон на треньо­ра и му постави наглед непо­силна задача - да бие наред до края на сезона, при това с красива игра. Шефът на ръ­ководното тяло Иво Тонев допусна груба грешка, заявя­вайки, че договорът на на­ставника изтича на 30 юни и той трябва да си заслужи нов. Факт е, че Стоев е обвързан с клуба до лятото на 2017 година. Никой обаче ве­че не вярва, че той ще го из­пълни.

След УС на сините стана ясно, че не е разглеж­дана работата на Георги Иванов. Но и той дава инди­кации, че напрежението му идва в повече. Досега поне два пъти е подавал оставка, която обаче не е била прие­мана. Но през лятото едва ли ще се стигне до такова развитие и вероятно Гонзо ще си тръгне заедно с тре­ньора.

Така въобще не е далеч моментът, в който на „Ге­рена" може да има сериозно разместване на пластове­те. При това, без да се нала­га на шефовете да разглеж­дат подробно договори и да се вглеждат внимателно в тях. Просто защото Стой­чо Стоев и Георги Иванов ще си тръгнат сами през ля­тото, а дори този процес може да бъде ускорен и от още негативни резултати и да стане така, че след сре­дата на април отборът да довършва сезона с временен наставник.

За това говорят много неща. Факт е, че на „Герена" има напрежение и то не е внесено там само от медиите. Въобще не е случайно, че още след пора­жението от Лудогорец и до­макинската  издънка срещу Монтана (0:0) определени кръгове около и в Левски из­бутаха на преден план кан­дидатурата на Велислав Вуцов. Тогава Георги Иванов, Иво Тонев, както и фенските организации в УС успяха да парират опитите за смя­на на наставника. Факт е, че сред така наречените собственици има разминавания по отношение на някои кадрови решения, включително и такива за треньора и спортно-техническия ди­ректор.

Ясно е, че на Стойчо Сто­ев „бе свирено", въпреки че той запази поста си след за­седанието на УС. И затова, дори и да не се стигне до неговото освобождаване, то той ще си тръгне сам - заради разминаването в очаква­ните и получените резулта­ти. Същото важи и за Геор­ги Иванов. Той ясно осъзна­ва, че поредната нулева го­дина сериозно бие по авто­ритета му. И в двата си престоя като спортен ди­ректор той няма трофей (с изключение на завоюваната Суперкупа през 2009-а малко след   освобождаването на Емил Велев и Даниел Боримиров). Изборите му на тре­ньори често не се оказваха верни (Стойчо Стоев е най-дълго задържалият се - годи­на и 3 месеца). И вече дава индикации, че е по-близо до изхода, колкото до разпра­виите около нови селекции и поредно ново начало.

7 дни спорт: Бизнесмен запази ложа на „Герена” за 13 г. срещу 390 000 лева

Бизнесменът Александър Кюлев е запазил ВИП ложа в новия Сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“ за рекордния срок от 13 години. Синът на покойния банкер Емил Кюлев е платил по 30 000 лева на сезон или общо 390 000 лева, пише „7 дни спорт“.

От Левски преди дни се похвалиха, че има продадени пет ВИП бокса. Ложите са един от начините „сините“ да изплатят по-бързо строежа на Сектор „А“ на „Герена“.

Александър Кюлев е известен като запален левскар. Той е юноша на „сините“. Преди известно време бизнесменът подари на клуба подмяната на изкуствения терен на едното тренировъчно игрище на базата на Левски.

Тема спорт: Георги Иванов се застъпил за Стойчо пред УС, бил готов с оставка

Спортният директор на Левски Георги Иванов е заявил пред Управителния съвет на клуба, че ще хвърли оставка, ако Стойчо Стоев не бъде оставен да довърши първенството. Гонзо се е застъпил за наставника и е настоявал пред шефовете, че е въпрос на време играчите да разгърнат потенциала си.

Той е твърдял, че зимната селекция на "сините", която с изключение на защитниците Сърджан Лукин и Александър Александров, е от млади и перспективни играчи, които тепърва ще се утвърждават и развиват, а след време ще вкарат и приходи в клубната каса.

На заседанието на ръководния орган над три часа Георги Иванов е бил принуден да дава обяснения на по-висшестоящите за липсата на резултати и добра игра. Дори Иво Тонев посочи, че е имало сериозни препирни.

7 дни спорт: Александър Барт е вариант за националния

Чужденецът с най-много титли в "А" група Александър Барт е поредното име, което може да облече екипа на националния отбор, пише "7 дни спорт".

Френският централен защитник попада в плановете на селекционера Ивайло Петев, с когото работиха 2 сезона в шампиона Лудогорец. Барт има 6 титли с България (2 с Литекс и 4 с разградчани) и е рекордьор от всички чужденци. През лятото той премина със свободен трансфер в швейцарския Грасхопър и се представя на високо ниво там.

Барт има повече от 5 години у нас и натурализирането му за националния отбор няма да представлява никакъв проблем. На този етап французинът обаче няма български паспорт, след като има някои административни пречки.

Вчера Ивайло Петев негласно призна това, след като обяви, че има вариант да бъде натурализиран още един чужденец след Марселиньо.

Тема спорт: Спортинг (Л) праща скаут за Натанаел срещу Ботев

Португалският гранд Спортинг Лисабон ще изпрати свой скаут на мача на Лудогорец с Ботев Пловдив. Двубоят е в неделя, 3 април, от 20:15 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. „Лъвовете” проявяват сериозен интерес към левия бек на шампионите Натанаел.

25-годишният бранител се превърна в осно­вен играч на разградчани след пристигането си от Атлетико Паранаензе. Той взе участие в 18 мача на шампионите. Натанаел все още няма гол в А група, но има на сметката си две асистенции. За да се стиг­не през лятото до негов тран­сфер в Спортинг, португалци­те ще трябва да извадят се­риозна сума. А освен това пре­ди това трябва да се раздели с някого измежду Джеферсон и Марвин Зеегелаар.

Натанел ве­че бе похвален пред португал­ските медии от съотборника си в Лудогорец Марселиньо. Плеймейкърът стори това, след като отбеляза дебютно­то си попадение за националния отбор на България срещу Португалия (1:0). "Натанаел е страхотен ляв бек. Би играл с успех в голям отбор", каза по­лузащитникът.

Към 31-годишния Марсе­линьо също не липсва интерес от чужди клубове. Те са от Азия - офанзивният халф е в полезрението на китайци. През лятото на "Лудогорец Арена" очакват да получат добро предложение да се раз­делят с правата и на нацио­налния вратар Владислав Стоянов. Акциите на стража се вдигнаха, след като спаси за втори път дузпа на Кристиано Роналдо. Друг е въпросът дали Лудогорец ще иска да се раздели със Стоянов и Марсе­линьо.

Меридиан мач: Мъри спасил трансфера на Лукин в Левски

Станимир Стоилов продължава да помага дейно на Левски дори и от далечен Казахстан. Според „Меридиан Мач", именно най-успешният "син" треньор в историята е спасил един от топ трансферите през зимата - този на Сърджан Лукин.

Мъри и румънецът се познават отлично от съвместния им период в Ботев (Пловдив). Още в началото на зимата Левски бе постигнал уговорка Лукин. От „Герена" разкриха, че тогава футболният агент Николай Жейнов за малко не провалил сделката, след като облъчил румънеца с откровената неистина, че заплатата му на „Герена" може да бъде 25 000 евро.

Офертата на „сините" към защитника била доста по-ниска и тава накарало Лукин да се дръпне от сделката. Намесата на Станимир Стоилов обаче спасила нещата. Мъри разбрал за проблемите и звъннал на румънеца, при това без да го моли никой от Левски. Той и е навил Лукин в крайна сметка да подпише със „сините". От клуба все пак са му вдигнали с още 1000 евро месечното възнаграждение.

От началото на полусезона Лукин е несменяем титуляр в състава на Левски, като заедно с Александър Александров остави трайно на пейката австриеца Максимилиан Карнер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки