1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Камата разкъса президента на БФС, призова го на дебат с детектор на лъжата

Камата разкъса президента на БФС, призова го на дебат с детектор на лъжата

Стоичков пита Боби участвал ли е в уговорени мачове на България, както и дали е уреждал такива или е натискал съдии у нас

Камата разкъса президента на БФС, призова го на дебат с детектор на лъжата
Скандалът между две от големите легенди на родния футбол - Христо Стоичков и Боби Михайлов, продължава да расте с лавинообразна сила. Тази сутрин Камата даде ексклузивно интервю за предаването на Бареков по ТВ7, в което оплю отново вратаря на златното поколение и го предизвика на публичен диспут с детектор на лъжата. 
 
"Чаках ги достатъчно време да се наиграят за тенденцията, която имат и за това, че си мислят, че са всичко в българския футбол. Те се подиграват с българския футбол, с българските треньори, с българските фенове, вече е ясно защо са всички тези скандали в последните години. Този, който ги води трябва да си отиде, чаках го да се наиграе, той се наигра, сега да знае, че заставам срещу него", започна старши треньорът на Литекс. 
 
"Чаках достатъчно време, за първите 12 мача една дума не казах. Поздравявах съдиите преди и след мач, но видях, че така не става. Не беше ли мача в Търговище, когато ни изгониха двама човека, нямаше ли проблеми със съдийството в Стара Загора, нямаше ли проблеми със съдиите в Монтана, нямаше  ли такива със съдиите в Разград, в  Бургас", разпали се Камата. 
 
"Най-официално каня Боби Михайлов на дебат с детектор на лъжата, където да му задам три въпроса. Искам разбира се и той да ми зададе три въпроса, защото иначе няма да е коректно:
 
1. Дали той като президент е участвал в манипулиране на резултатите за националния отбор? 
 
2. Участвал ли е в тото-схеми на българското футболно първенство?
 
3. Участвал ли е в нареждане на съдийски групи и правил ли е натиск върху съдиите за определени мачове, той или шефа на съдиите?", гръмна Христо Стоичков. 
 
"Искам на тези три въпроса да ми се отговори, след това той да ми зададе три въпроса и след това започваме да си говорим и ще се види кой казва истината и на кой ще му трепне сърчицето", продължи модерния ляв. 
 
Той не пожела да коментира спекулациите дали президентът на Литекс - Гриша Ганчев, го подкрепя в борбата му с Боби Михайлов: "Не искам да се слагат други имена в този спор, не слагайте президенти в този спор. Аз гледам реално какво става в българския футбол, да изкара всички срещи и всички съдии да се види къде са ходили и какво са правили. Това е подигравка с българския футбол, докога да го чакам тоя. Той е същият като през 94-ата срещу Швеция, когато на полувремето си хвърли ръкавиците и избяга, защото не можел да стои повече на сянка". 
 
"Христо Стоичков не е срещу четвъртите в света, от тях само четирима са сред шефовете на футбола. Той не е единствен четвъртият в света, с него бяхме още 22 човека. Платини е от доста време уведомен какво става в българския футбол, ако това не го знае Боби Михайлов. Ако беше честен, нямаше да се крие като мишка от тамян, а щеше да дойде и да ме погледне в очите", разкри специалистът. 
 
"Миналата година бяхме свидетели как не се състоя един мач - Калиакра - Левски. Тогава телевизията глоби всички клубове за неизпълнение на задълженията. Малко преди 2 седмици бе мачът Литекс - Миньор. Сигурен съм, че това, което стана на терена и по-специално в 90-ата минута, че има дузпа за Литекс при 2:2. Само след седмица обаче Миньор протестира срещу БФС и излезе с децата срещу Лудогорец. Христо Стоичков никога не влиза в схеми и няма да влезе, за разлика от другите. Ако някой мисли, че това не е манипулиран резултат те хората ще си кажат", продължи носителят на Златната топка за 94-ата година.  
 
Стоичков заяви, че не се притеснява от световния отзвук, който ще има един такъв диспут: "Няма да бъдем първите и последните, които ще излязат в такъв диспут помежду си. Ще настоявам всички да видят този дуел, давам пълното право да бъде организирана тази дискусия. Аз искам такъв дебат, от там нататък е ваша работа как ще уредите подобен дебат и как ще го накарате да участва". 
 
"Последният път, когато си говорихме с Боби за футбол беше преди няколко седмици, когато беше на някакъв семинар в Истанбул и тогава всички го нападнаха за личния му живот. Той може да се подиграва с моя труд, на играчите, на президентите и после да дойдат някакви в различни дрехи и да ни съсипят работата през седмицата. Аз нямам проблеми да говоря за каквото и да било, защото съм чист, той да излезе и да отговори на тези три въпроса, които зададох", завърши властнически Камата.
Линдсет: Вече имаме треньор, който диша ЦСКА

Халфът на "армейците" говори за обстановката в отбора след треньорската смяна

Томаш: Не гледам класирането в момента

Той разкри кога ще пусне в игра Лиъм Купър

Жребий за SESAME Купа на България - Втори предварителен кръг и Първи кръг финална фаза

Вижте каква е процедурата по тегленето на жребия

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове

Илиан Илиев с договор в ЦСКА до 2026 г.

Вижте подробности

Хебър и Септември София в дерби на дъното в efbet Лига

Сблъсъкът е днес от 17:00ч.

Шефовете на АСФБ с важни срещи в Истанбул

Д-р Антон Генов и Красимир Керезов бяха на посещение в Турция

Феновете на Локо Пловдив искат Крушарски и ръководството вън

Вижте подробности

Левски получи 1000 билета за гостуването на Славия

Цената на пропуските е 20 лева