1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата: ЦСКА се смее на "професионализма" на Берое

Сензациите в пресата: ЦСКА се смее на "професионализма" на Берое

По 2 бона на човек за "червените" при успех над Берое, Венци Христов сам платил да играе в Левски, капитанът на Ботев на война с Костов

Сензациите в пресата: ЦСКА се смее на "професионализма" на Берое

Сензациите в родната спортна преса на 12 април, вторник, 2016 година:

24 часа: В ЦСКА се смеят на „професионализма” на Берое

В ЦСКА се смяха на „професионализма" от страна на Берое. Ста­розагорци пратиха Игор Джоман да си изкара червен картон в мача с Монтана, за да бъде наказан само за 1 мач и да може да играе в реванша от 1/2-финалите за Купа­та в София.

Преди това той получи девети жълт картон, което означаваше авто­матично наказание от 2 срещи и така нямаше как да играе на стадион „Българска армия".

Социалните мрежи се напълниха от изказва­ния на фактори в БФС по казуса с „червените . Хит сред запалянковци­те са думите на изпълни­телния директор на БФС Борислав Попов, който обяснява, че за всички може, но за ЦСКА - не. Неговият заместник Ан­тон Попов пък е хванат в момент да обяснява, че Лудогорец си е спече­лил мястото в „Б" група на покер. Всичко това е заради отказа на централата да намери изход от ситуа­цията с клуба въпреки непрекъснатите опити от страна на „червените" да предлагат различни варианти.

Меридиан мач: „Червените” чакат по 2 бона при успех над Берое

Футболисти­те на ЦСКА ще си разде­лят сериозната премия от 2 000 лв. при краен ус­пех над Берое, научи „Мери­диан Мач". Преди първия двубой със „зелените" се за­говори усилено, че за играчите не е предвиден специа­лен бонус за три­умф, но истината е друга.

Биз­несмени, фенове и ветерани събират средства, за да осигурят бонуси за „армейци­те". Крайната су­ма, която е събра­на, е по 2 бона на играч. Част от нея обаче се оси­гурява от сегаш­ното ръководство на клуба. Такива пари за „В" група са доста сериозни, макар да става въпрос не за кой да е тим, а имен­но за ЦСКА.

24 часа: Нападател си платил, за да играе в Левски

Аклиматизиралият се бързо към Лев­ски и запълнил дупката на поста центра­лен нападател Венцис­лав Христов е дал соб­ствени пари, за да играе на „Герена". Това става ясно от пост във фейсбук на специалиста по меж­дународно спортно пра­во Георги Градев. Той се грижи за делата на юно­шата на Локо (Сф).

„Малко известен факт е, че Венци плати обез­щетение на Риека, за да се откупи и да играе за Левски, което беше единственото му жела­ние", написа Градев.

Христов пристигна тази зима в Левски, след като изчисти отноше­нията си с хърватския клуб. През миналата го­дина той рита в Риека, както и в албанския Шкендербеу като преотстъпен и записа са­мо 10 мача. 6 от тях бяха в Хърватия, където вкара 2 гола. За Шкендербеу срещите бяха 4 с едно по­падение. В „Левски" Христов вече има 4 гола.

Стандарт: Хиени душат около таран на Левски

Нападателят на Лев­ски Венци Христов от­ново се превръща в най-апетитната хапка на род­ния пазар, научи "Стан­дарт". Два тима вече протриват ръце за него. Юношата на Локо има договор до лятото със "сините" и тепърва му предстоят преговори с тях за продължаване. При провал Венци няма да остане на улицата, смятат запознати. Осо­бено ако продължи да показва постоянство и запази головата си се­рия. В последните два мача той се разписа по веднъж, макар и едно от двете попадения да бе от дузпа.

Засега обаче Лев­ски си остава на първа линия за Христов, който дори плати от джоба си, за да играе на „Герена".

Меридиан мач: Капитанът на Ботев тръгна на война с треньора

След тежката загуба на Ботев от Левски на „Герена" напрежението в съблекалнята на „жълто-черните" се усеща все по-силно. Отборът вече е разде­лен на групички, като футболистите дори си шушукат и за нуждата от нова треньорска смяна. Тартор на воя срещу наставника Ни­колай Костов е капита­нът Йордан Христов. Десният бек негодува, че преди мача с Левс­ки от ръководството на пловдивчани отписаха от сметките си най-добрия му приятел в състава Мариян Огня­нов. Йордан Христов и Мацата са дупе и гащи и по цял ден са заедно и винаги на лагерите делят една стая.

След като шефовете обявиха Огнянов за ненужен, капитанът на Ботев събирал около себе си и други недоброжелатели на Нико­лай Костов, а това не вещае нищо добро за специалиста. Заради подобни проблеми със силни фигури в събле­калнята от „канарчета­та" си тръгнаха Велис­лав Вуцов и Ермин Шиляк. Тарторите в от­бора забъркваха инт­риги срещу специалис­тите и при няколко не добри резултата тре­ньорите бяха отстра­нявани.

7 дни спорт: Левски търси халф и защитник

Левски отново започна да работи като голям клуб. Април месец е, но "сините" вече запретнаха ръкави за лятната селекция. Левски е на второ място в класирането и само чудо може да го измести от там. Позицията ще прати "сините" в предварителните кръгове на Лига Европа, каквато беше и целта на ръководството. Точно заради двубоите в евротурнирите на "Герена" вече са се активизирали около повишаването на конкуренцията в редиците на тима.

По информация на "7 дни спорт" спортният директор на Левски Георги Иванов е обявил на приближен до клуба мениджър какви играчи търсят. Става дума за десен краен защитник и офанзивен халф. Агентът засега само оглежда и се допитва до свои колеги за предложения както в България, така и в чужбина.

Левски разполага само с един типичен десен бек - Сашо Александров, а там по принуда играе и Роман Прохазка. На "Герена" искат да се подсилят там с футболист въпреки добрите изяви на двамата. Другата позиция е тази зад нападателя. На нея титуляр е Мигел Бедоя. По всяка вероятност обаче испанецът няма да продължи договора си, който изтича в края на сезона. Когато Бедоя не е на терена, Стойчо пуска там Радослав Цонев. Близнаците Цоневи обаче също са на изхода на "Герена".

В Левски все още не се наемат със стартирането на предварителни преговори с футболисти. Причината е, че не се знае кой ще е новият треньор на сините и какво ще иска той. Има малка вероятност начело на тима да остане Стойчо Стоев. Все по-често пък се тиражира, че новият треньор на "сините" ще е Петър Хубчев. Докато не се разреши обаче дилемата с треньорския пост, няма да се взимат нови състезатели. Чак след одобрение ще започнат преговорите с набелязаните играчи.