1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Дербито между Австралия и Япония завърши без победител (видео)

Дербито между Австралия и Япония завърши без победител (видео)

Австралия и Япония завършиха при резултат 1:1 мача помежду им от група „В” на четвъртия кръг на квалификациите за Мондиал 2014

Дербито между Австралия и Япония завърши без победител (видео)

Австралия и Япония завършиха при резултат 1:1 мача помежду им от група „В” на четвъртия кръг на квалификациите за Мондиал 2014. Двубоят се игра на „Сънкорп Стейдиъм” и двата тима не успяха да излъчат победител и взеха по точка от сблъсъка.

В този четвърти кръг на квалификациите има две групи с по пет отбора в тях. Първите два тима от всяка група се класират директно за Световното първенство през 2014-та година. Третите тимове във всяка от двете групи се изправят един срещу друг в два мача. Победителят играе два двубоя срещу спечелилия първото място в квалификациите на зона „Океания”. Който се окаже краен победител от този сблъсък, се класира за Мондиал 2014.

Иначе в днешния мач между Австралия и Япония, австралийците останаха с човек по-малко в 55-ата минута, след като Марк Милиган бе изгонен. Десет минути по-късно Япония излезе с гол напред след попадение на Юзо Курихара.

Австралия обаче бързо се върна в мача. Люк Уилкшир бе точен от дузпа за 1:1 в 70-ата минута. Японците също завършиха срещата с 10 души. Голмайсторът Юзо Курихара бе изгонен в 89-ата минута. Двата тима пък не си отбелязаха повече голове и завършиха мача помежду им при резултат 1:1.

След това равенство Япония заема първата позиция и има актив от 7 точки от 3 изиграни мача. Австралия е с 2 пункта на второто място и е изиграла 2 срещи.