ЦСКА пуска молба за напускане на БФС

„Наредбите няма да бъдат нарушени", написа в социалните мрежи юристът Радостин Василев

ЦСКА пуска молба за напускане на БФС

ЦСКА ще пусне молба за напускане на БФС в близките часове. Така старото дружество ще бъде извадено окончателно от играта. Това се налага, за да се използва схемата, която направи „Лепая" шампион на Латвия и участник в евротурнирите само сезон след фалита, пише вестник "24 часа".

 

Част от футболните дългове ще бъдат поети от новото дружество, което ще вземе лиценза на „Литекс". Ловчанлии са получили такъв дори за участие в евротурнирите от БФС. По принцип на футболистите е съобщено, че започват подготовка на 13 юни за участие в елитната ни група.

 

Заради това Николай Паслар изтегли от БФС всички документи, които бяха вкарани от името на ПФК ЦСКА АД от Александър Тодоров и синдика Дора Милева-Иванова.

 

„Наредбите няма да бъдат нарушени", написа в социалните мрежи юристът Радостин Василев, който работи по преобразуването на ЦСКА.

 

Абсолютно всичко е съгласувано и с УЕФА, като няколко юристи на централата са работили по точните документи, които трябва да бъдат направени около сливането на три отбора.

 

Развоят на ситуацията трябва да бъде ясен около 6 юни, когато трябва да се реши и окончателният формат на първенството на сбирка на всички участници в елита. След това той ще бъде утвърден и от изпълкома на БФС. Очаква се в елита да има 14 тима, като след приключването на редовния сезон ще има допълнителни мачове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки