1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата: Окончателно! ЦСКА остана без лиценз за А група

Сензациите в пресата: Окончателно! ЦСКА остана без лиценз за А група

И още: "Телефонна драма за националите", "Бурабия иска да си ходи"

Сензациите в пресата: Окончателно! ЦСКА остана без лиценз за А група

Сензациите в българските спортни издания от днес, сряда, 1-и юни 2016 година:

 

"Меридиан мач": Окончателно! ЦСКА остана без лиценз за А група

 

ПФК ЦСКА няма да участва в „А" група през следващия сезон, научи ексклузив-но „Меридиан Мач". Документите, които подаде синдикът Дора Милева в БФС за лицензиране, логично не са минали заради милионните дългове и вече няма никакъв шанс автентичният клуб да участва в елита. В офисите на футболната ни централа не е постъпвал никакъв оздравителен план. Така за ПФК ЦСКА остава само един вариант да бъде в професионалния футбол през следващия сезон. И той е да се кандидатства за лиценз за „Б" група до 30 юни, но е задължително към цяла та документация да бъде приложен и оздравителен план.

 

Така твърденията на различни кръгове, че „А" група ще се преобразува във Висша лига само зара ди ЦСКА, рухнаха като пясъчна кула. Както е известно, скандалният бизнесмен Гриша Ганчев желае да набута в елита хибрида Етрополе-Литекс-ЦСКА. Това обаче е против всички наредби на БФС и УЕФА.

 

„Меридиан Мач" научи още, че от ПФК ЦСКА 1948, както се казва франкенщайнът, не е постъпила абсолютно никаква документация в сградата на „Иван Асен" 26. Това е още едно доказателство, че в момента на „Армията" нямат абсолютна никаква идея какво правят.

 

Иначе повечето от 17-те клуба, които пожелаха да получат лиценз за Висшата лига, официално са взели такъв. Това са членовете на елита от миналия сезон — Лудогорец, Левски, Берое, Славия, Локо (Пд), Черно море, Ботев (Пд), Пирин (Бл), победителят в „Б" група Дунав, както и играещите бараж Монтана и Поморие. Литекс, който бе изваден от елита заради самоволното напускане на терена по време на декемврийското дерби със „сините", също е изряден. Пълен дебютант също може да играе във Висшата лига през следващия сезон. Става дума за старозагорския Верея, чийто проект за развитие е впечатляващ.

 

"Меридиан мач: Телефонна драма за националите

 

След близо 20-ча-сово пътуване националите се настаниха в своя хотел в Нагоя. Условията са наистина отлични, но малка драма имаше заради проблеми с мобилната мрежа и затрудненото използване на мобилните телефони. Дълго време повечето футболисти не можаха да се свържат със своите близки в България и бяха изключително изненадани, че това им се случва в свръхтехнологична страна, каквато безспорно е Япония. Оказало се обаче, че проблемът не е бил при домакините.

 

"Тема спорт": Бурабия иска да си ходи

 

Халфът Mexди Бурабия не е доволен от статута си на резерва в Левски и е пожелал да напусне клуба. Полузащитникът, който пристигна на 'Герена" по време на зимната пауза от Черно море, е пожелал от шефовете да прекратят контракта му. Спортният директор Георги Иванов обаче е заявил, че няма да удовлетвори молбата му.

 

Французинът със сигурност остава в отбора. Причината е, че в клуба все още не знаят дали ще успеят да задържат близнаците Борислав и Радослав Цоневи, както и Мигел Бедоя.

 

24-годишният Бурабия изигра 9 мача в А група през пролетта. В тях той не успя да се разпише, но за сметка на това получи един червен картон.