1. Novsport
  2. Тенис
  3. Деца празнуваха 1 юни с тенис ракети в ръка

Деца празнуваха 1 юни с тенис ракети в ръка

На 1 юни бе дадено начало на традиционния детски лагер, който ще продължи до 15 септември

Деца празнуваха 1 юни с тенис ракети в ръка

Национален тенис център отбеляза Деня на детето с много игри. На 1 юни бе дадено начало на традиционния детски лагер, който ще продължи до 15 септември. Десетки малчугани се забавляваха с тенис ракети в ръка, заедно с треньорите на БНТЦ и капитана за Купа "Дейвис" Тодор Енев. Децата се запознаха с иновативния музикален тенис, като участниците трябваше да се справят с различни препятствия като конуси и въжета на фона на някои от любимите си песни.

Отново сред заниманията е и музикален английски. По време на лагера ще има и четене на литературни произведения на открито от популярни личности. Сред изненадите бе един от главните герои от Революция Z Никола Стоянов, който тази година бе номиниран за театралната награда "Аскеер" за изгряваща звезда. Никола още като дете започва да играе тенис и с радост размени няколко удара и на празника на децата. Накрая за всички имаше торта.

"Тенисът учи децата на дисциплина, спортсменство и на много други неща, за които родителите твърдят, че домашното възпитание няма как да им даде – да са честни, да са отговорни – по-големите към по-малките. За мен БНТЦ е най-уникалното място в София за играене на тенис. Намира се в центъра на столицата. Никой не подозира, че на това място има такава база. Многото кортове са голям бонус, защото имаме много мероприятия и успоредно с това можем да провеждаме и лагера. Има случаи, в които в един час има по 50-60 деца тук. Екипът от треньори е много добър. Това са млади хора, които умело работят с децата. Освен това на Национален тенис център подготовката си водят най-добрите състезатели под прякото ръководство на националните треньори, единият от които е и капитан за Купа "Дейвис". Така децата могат да доловят истински състезателен дух”, заяви Весела Кушева, ръководител "Спортни дейности" на БНТЦ.

Димитров: Табило е доста неудобен съперник (ВИДЕО)

„Защото е левичар“

Гришо с победа за Европа на "Лейвър къп"(ВИДЕО)

Димитров с впечатляващ обрат срещу чилиец

Яник Синер ще е посланик на Зимните Олимпийски игри през 2026г

Световният номер 1 ще е лицето на олимпиадата в Милано и Кортина д'Ампецо

Нестеров загуби на четвъртфиналите на сингъл на турнир по тенис в Румъния

Третият поставен в схемата българин отстъпи на Том Генч (Германия) с 6:3, 2:6, 4:6

Изместиха мача на Томова в Сеул за събота

Проливните дъждове разместиха програмата

8-ми международен турнир по тенис за жени „Varna open”

Първенството ще се проведе между 22 и 29 септември

Разкритие: Мениджърът на Гришо забранил "Луда по тебе" в залата

Вижте подробности

Донски и Генов отпаднаха в Сибиру

Вижте подробности

Вижте срещу кого стартира Григор в първия си мач на Laver Cup

Съперникът е дебютант