1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Босът на Спартак (Плевен): Отиваме на съд, ако ни извадят от "Б" група

Босът на Спартак (Плевен): Отиваме на съд, ако ни извадят от "Б" група

Диян Дончев със сигурност остава треньор, първата ни нонтрола ще е с ЦСКА, обяви Иван Динов

Босът на Спартак (Плевен): Отиваме на съд, ако ни извадят от "Б" група

Тежки дни настъпиха за ОФК Спартак (Плевен). Отборът завърши на 13-о място в „Б” група и още не знае със сигурност къде ще играе през следващия сезон – в „Б” или в Северозападната „В” група. Настоящата неясна ситуация в родния футбол поставя много въпросителни. За случващото се в клуба и какво следва, „Меридиан мач” разговаря със спонсора на клуба Иван Динов.

Г-н Динов, как оце нявате футболната пролет на Спартак?
- Поех клуба на 5 януари. Мъжкият отбор имаше са­мо 7-8 футболис­ти, а другите си бяха тръгнали. Наложи се да правим селек­ция в движение, защото времето ни притискаше. При тази ситуация няма как да избег­неш грешките. Новосформираният състав не успя да направи добра подготовка. Това и лип­сата на достатъчна сработеност бе основната причина да загубим важни точки в началото. Нуждаехме се от спеш­на промяна и най-резон­ното бе да сменим тре­ньора. Предвид отсъст­вието на време за опоз­наване заложихме на вътрешен човек - помощник-треньора Диян Дончев. Резултатите - 4 победи и 2 равенства показват, че решението ни е било правилно. С него тимът се преобрази. Не ни стигна време­то обаче да се изкачим по-нагоре в класиране­то.

Как да тълкувате 13-ото място?
- Незадоволително. Спартак (Плевен) не е клуо, който да се бори за оставане в „Б" група.

Въпросът, който всички си задават е: „Спаси ли се Спартак от изпадане"?
- Към настоящия мо­мент чакаме окончател­ното решение на Спорт­но-техническата комисия към БФС. Искам обаче да отбележа, че спазвайки Наредбата за първенствата и турнири­те на БФС за сезон 2015/2016, Спартак би трябвало да запази мяс­тото си в „Б" група, предвид ситуацията с изваждането на Литекс от „А" група. Ако се спазва наредбата, оста­ването на Спартак е га­рантирано още след ма­ча с Добруджа. Оттук-нататък всякакво тълку­ване относно изпадащи­те е в ръцете на СТК.

Мнозина се питат, ако изпадне отборът, Иван Динов ще остане ли?
- Не само, че оставам, но и ще си търсим пра­вата по съдебен път при евентуално изваждане от „Б" група, защото то няма да е обосновано. Независимо от неясно­тата, ние не можем да си позволим проваляне на следващия сезон. За това и вече работим по графика за подготовка­та. Спартак ще започне подготовка на 17 юни в Плевен. Вече е догово­рена и първата ни конт­рола - с ЦСКА на 24 юни в Тетевен. Готови сме и с първия 10-дневен подготвителен ла­гер, който започва на 27 юни. Отборът ще бъде настанен в хотел „Олимп" в Тетевен. В мо­мента уточняваме и вто­рия лагер, както и съперниците за приятелс­ките срещи.

Кой ще е старши треньор?
- Предвид резултатите Диян Дончев ще води отбора и през новия се­зон, независимо къде ще играем.

- Селекцията...
- Към момента нямаме готово решение за нея, защото не е ясно къде ще играем. Желанието ни е да запазим целия състав от пролетния по-лусезон. Към него ще привлечем още няколко опитни футболисти.

Каква ще е съдбата на ДЮШ?
- Браво на юношите ни младша възраст и треньора им Цветомир Младенов. Те направиха отличен сезон в Елитната група U17, завърш­вайки на 8-о място. Мал­цина го очакваха, но те опровергаха скептиците. Отличен набор, който ние в Плевен трябва да развиваме, а не да до­пуснем децата да бягат по други отбори. През новия сезон ще обър­нем специално внима­ние на развитието на юношите ни.

Стадион „Плевен" е в окаяно състояние...
- Надяваме се с оста­ването ни в „Б" група да стартираме привличане­то на финансови средст­ва, за да направим мо­дерна базата ни. 3-го-дишните ми ангажимен­тите за финансовата из­дръжка на отбора про­дължават. Конкретният бюджет ще бъде съоб­разен с целите, които ще преследваме. Тях ще ги обявим, след като СТК каже къде ще иг­рае отбора.