Първо национално феърплей първенство по стрийт футбол стартира в България

„Реализирай мечтата си” ще се проведе във Варна (4 юни), Бургас (5 юни), Казанлък (11 юни), Пловдив (12 юни), София (17 юни) и Враца (18 юни)

Първо национално феърплей първенство по стрийт футбол стартира в България

„Спортс Мениджмънт България” и Мини футболна лига ще организират първия национален феърплей шампионат по стрийт футбол на територията на страната. Състезанието се нарича „Реализирай мечтата си” и ще се проведе през месец юни в шест български града: Варна (4 юни), Бургас (5 юни), Казанлък (11 юни), Пловдив (12 юни), София (17 юни) и Враца (18 юни). Финалът на турнира ще се състои на 25 юни в централната част на гр. София.

Победителят в състезанието ще получи правото да представя България на европейското първенство по стрийт футбол в гр. Прора (Германия) от 21 до 25 юли тази година. Всички разходи за екипировката, подготовката и участието на националния тим на Евро 2016 са за сметка на организаторите.


В националния шампионат ще могат да се включат всички желаещи отбори, които трябва да са съставени от трима полеви играчи. Игрището е с размери 16х10 метра. Вратата е широка 2 метра и е висока 1.2 метра, като състезателите играят само с крака. Топката е футзална и е размер 4. Двубоите са с продължителност 5 минути чисто игрово време в груповата фаза и 3 мин. във финалната. Игрището е оградено с мантинела с височина 1 метър. Ако топката не прехварли мантинелата, играта продължава без прекъсване.

Всеки отбор започва мача с 6 феърплей точки. Всяко нарушение на правилата се санкционира с отнемане на 1 точка, ако играчът, който го е извършил, си признае. В противен случай от отбора се отнемат 2 точки. Ако някой тим остане без точки в рамките на мача, играта се прекъсва и той го губи служебно.

В националния тим ще бъдат включени само състезатели на възраст от 18 до 29 години. За Германия ще заминат общо четирима играчи – шампионите от националното първенство и най-добрият състезател в турнира. Преди заминаването си те ще бъдат подготвени от националния селекционер Кирил Кюлев, който миналата година изведе България до трето място на европейския стрийт футбол шампионат.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки