Гигс напуска Юнайтед след 29 години вярна служба

Ако остане в клуба, може да бъде назначен за треньор на младежите до 21 години

Гигс напуска Юнайтед след 29 години вярна служба

 Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е пред прекратяване на 29-годишната си кариера в клуба. 42-годишният уелсец ще се завърне от почивката си в Дубай в четвъртък и ще проведе разговори с новия мениджър на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо относно своето бъдеще.

 
От Юнайтед все още вярват, че Гигс ще остане  в клуба, към който се присъедини на 14-ия си рожден ден, като ще му предложат роля на помощник-треньор и посредник между първия тим и младежките формации.
 
Легендарният номер 11 бе помощник на бившите мениджъри Дейвид Мойс и Луис ван Гаал, като дори бе старши треньор в края на сезон 2013/2014. Специалния обаче разчита на Руи Фариа, Силвино Луро и Карлос Лалин и не е сигурно дали ще предложи водеща роля на Гигс.
 
Ако най-титулуваният футболист в английския футбол напусне „Олд Трафорд“, той ще получи работа на по-ниско ниво или ще се премести в чужбина. 
 
Изглежда, че треньорският пост на младежката формация до 21 години в Юнайтед ще бъде овакантен, тъй като мениджърът Уорън Джойс преговаря за договор с Блекбърн. Това е друга алтернатива за бившия футболист, ако остане в клуба на сърцето си. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки