Конте: Може би сме аутсайдери

Бъдещият наставник на Челси сподели, че Италия има нужда от силни млади футболисти

Конте: Може би сме аутсайдери

 Наставникът на италианския национален отбор Антонио Конте се противопостави на очакванията за успех на Евро 2016. Той бе краен в изказванията си, като отбеляза, че единството на отбора трябва да компенсира липсата на добри млади състезатели.

 
Италианците достигнаха финала на Евро 2012 в Полша и Украйна, където загубиха от Испания. Те не успяха да излязат от групата си и на световното първенство в Бразилия две години по-късно. Сега „Скуадра Адзура“ трябва да се надява на по-добро представяне.
 
„Това не е добро време за нашия футбол“, каза Конте, който след еврофиналите ще поеме тима на Челси.
 
„Важно е в състава да има добър дух. Работя много по това. Може би сме аутсайдери.“
 
Италия има 4-ият най-възрастен състав на предстоящия шампионат, като само 7 от 23-ата избраници на Конте са на възраст под 25 години. Щеше да има още един, ако не бе контузията на звездата Марко Верати.
 
„Той е най-добрият млад играч в националния отбор и футболист със страхотен международен опит, защото играе в ПСЖ. Другите играчи също са много добри, но нямат опит в такива състезания.“
 
„Изключително трудно е да намериш силни млади футболисти. По тази причина работим усилено, за да станем още по-добри“, заяви италианският мениджър.
 
Конте се обърна и към феновете:
 
„Подкрепяйте националния отбор. За футболистите е важно да чувстват вашата вяра и подкрепа.“
 
„Знаем, че това е труден момент за нас, но заедно можем да преодолеем препятствията.“
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки