Монтана запази мястото си в елита след трудна победа в баража (ВИДЕО)

Тимът на Дилян Иванов се наложи с 2:1 над Поморие на стадион „Трейс Арена”

Монтана запази мястото си в елита след трудна победа в баража (ВИДЕО)

Монтана запази мястото си в елита на българския футбол. Тимът на старши треньора Дилян Иванов победи Поморие в баража с 2:1. Срещата се проведе на стадион „Трейс Арена” в Стара Загора пред около 1300 зрители, като състояние на терена не беше особено добро заради дъжда, който валя преди началото, както и по време на мача.

 

Отборът на Поморие започна агресивно и със самочувствие и можеше да открие резултата още в третата минута. Тогава нападателят Ахмед Ахмедов отправи удар с глава, но прати покрай дясната греда.

 

В 10-ата минута тимът на Малин Орачев създаде най-опасното си положение. Топката бе центрирана от ъглов, Михаел Орачев отправи страхотен удар от въздуха, но Христо Иванов бе на мястото си изби. Топката попадна на главата на Ахмедов, но при опита за добавка не сполучи.

 

Постепенно Монтана набра обороти и принуди Поморие да се прибере в половината си и да разчита на контри. Въпреки това футболистите на Дилян Иванов трудно намираха пролуки към вратата. Символичните домакините заложиха предимно на центрирания. Едва в 44-ата минута пред тях откри най-добрата възможност за гол. Тогава Петър Атанасов отправи коварен удар с глава, но вратарят Янко Георгиев плонжира и спаси.

 

Резултатът бе открит в 54-ата минута. Тогава Иван Стоянов центрира от пряк свободен, а в наказателното поле Сергей Георгиев игра с глава и не остави никакви шансове на стража Георгиев – топката  се удари в напречната греда и влезе във врата.

 

в 60-ата минута отборът на Дилян Иванов можеше да реши всичко в своя полза. Станислав Генчев бе изведен отлично, опитният футболист напредна сам срещу вратаря и навлезе в наказателното поле, но топката попадна в локва и се спря, което позволи на Георгиев да я улови.

 

След около 60 секунди се стигна и до най-спорното положение – Милен Танев навлезе в пеналта, като мина между двама бранители и падна на тревата с претенции за дузпа. Съдията Никола Попов показа играта да продължи и това очаквано предизвика гневна реакция от страна на щаба и феновете на Поморие.

 

Все пак отборът от морето получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар в 71-ата минута, когато Мичев фаулира откъсващия се Лозев в опита си да му избие топката с шпагат. За нарушението си той получи жълт картон, като играчите на Поморие протестираха, че цветът трябва да бъде червен. Зад топката застана 30-годишния Любомир Божинов и с топовен удар изравни резултата.

 

Поморие натисна съперника си и действията за известно време се развиваха само в половината на Монтана, но в 87-ата минута влезлият като резерва Атанас Илиев върна преднината. Той бе изведен по отличен начин от Сергей Георгиев и сам срещу вратаря не сгреши – прати топката във вратата със самочувствие по земя, с което оформи крайния резултат. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки