1. Novsport
  2. Волейбол
  3. България победи 3:0 Египет в последната си контрола преди Световната лига

България победи 3:0 Египет в последната си контрола преди Световната лига

Спечелихме и допълнителния гейм, който двамата селекционери решиха да се изиграе

България победи 3:0 Египет в последната си контрола преди Световната лига

Българският национален отбор по волейбол за мъже спечели последната си контрола преди началото на мачовете от Световната лига 2016. Воденият от селекционера Пламен Константинов тим спечели лесно с 3:0 (25:23, 25:20, 25:23) срещу Египет във втората приятелска среща между двата състава, играна в столичната зала "Христо Ботев". 

За разлика от вчера днес в игра се появи посрещачът Николай Пенчев, който пропусна вчерашната проверка. Бранимир Грозданов пък отново остана извън състава заради лека контузия.

Мачът бе доста по-драматичен и равностоен от вчерашния, като и двата отбора бяха изключително мотивирани. Огромното желание на "фараоните" създаваше проблеми за българите, които с огромната подкрепа на публиката успяваха да отиграват правилно. Организирана игра в защита и силния начален удар внасяше импулс в играта на противника, който търсеше реванаш за вчерашната загуба. И все пак България взе без особени проблеми първите два гейма след 25:23 и 25:20.
 
Най-солидна преднина тима на Египет направи в третия гейм, след като поведе с 11:7. Това обаче продължи за кратко, след като Виктор Йосифов и влезлият като резерва Трифон Лапков на начален удар успяха да стопят преднината. Това върна духа и емоцията в играта на "лъвовете", които успяха да спечелят гейма с 25:23 и да спечелят мача с 3:0.

След това двамата селекционери Пламен Константинов и Флавио Гулинели решиха да се изиграе още един допълнителен гейм, в който България отново надделя след 25:20.