Градев: ЦСКА-Литекс няма право на „А" група

Според специалиста по спортно право, ЦСКА не може да играе на стадиона в Ловеч

Градев: ЦСКА-Литекс няма право на „А" група

 Специалистът по спортно право Георги Градев обясни мотивирано защо Литекс няма право да получи лиценз като ПфК ЦСКА-София ЕАД и защо новият клуб няма право да играе в „А" група и на стадион „Българска армия". Той направи това на личния си профил във фейсбук. Според действащите наредби на БФС новото дружество не отговаря нито на спортните, нито на правните и инфраструктурните критерии, чието изпълнение е задължително за лиценз.

Спортно-техническата комисия на БФС е взела решение на 22 януари 2016 г., че „отборът на Литекс ще се състезава през сезон 2016/17 в „Б" група" и няма процедура, по която това решение да бъде отменено.
 
Литекс не е бил в състояние да представи разпечатка от Търговския регистър, най-късно до три месеца преди крайния срок за подаване на документи пред Лицензионната комисия, която да удостоверява името му като ПФК ЦСКА-София ЕАД - название от едва няколко дни.

Правилникът повелява и, че „кандидатът за лиценз в турнирите на БфС осигурява стадион, който трябва да се намира на територията на населеното място, където е седалището на кандидата". С други думи Литекс може да играе само и единствено на стадиона в Ловеч, които е заявил при подаването на документи за лиценз, а БФС няма как да издаде разрешително на ПфК ЦСКА - София ЕАД за стадион „Славия" в София, при положение, че новият клуб иска да се възползва от лиценза на Литекс, който изрично е заявил Градския стадион в Ловеч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки