Сензациите в пресата: Пак гласят Балъков за националния

Лудогорец продължава да има сериозни затруднения със селекцията за новия сезон, Черно Море отмъква вратар от Коматево, Ботев чака и бразилски нападател

Сензациите в пресата: Пак гласят Балъков за националния

 Сензациите в българските спортни издания от днес, неделя, 5-и юни 2016 година:

"Меридиан Мач": Черно Море отмъква вратар от Коматево

Ръководството на Черно море опипва почвата около вратаря Георги Георгиев. Стражът от Шумен е считан за ново попълнение на Ботев (Пд). Той дори трябваше да подпише до края на май. Това обаче не се случи и веднага от „Тича" са потърсили контакт с него. За последно Георгиев бе част от иранския Гостареш. Предполага се, че той все пак ще подпише с „канарчетата".

След като Георги Китанов премина в ЦСКА-Литекс, моряците остават само с един класен вратар. Става дума за сърбина Александър Чанович. Не е тайна, че във Варна стягат силна селекция, като вече бяха привлечени ветеранът Георги Андонов от Берое, младежкият национал Георги Радев от Созопол и юношата Николай Минков, който играеше за Добруджа. На „Тича" се очакват и бившите играчи на Лудогорец Гилерме Шоко и Себастиян Ернандес, както и таранът на Монтана Атанас Илиев.

"Меридиан Мач": Пак гласят Балъков за националния

Ако националният отбор загуби и от Дания в турнира „Кирин Къп", съвсем скоро можем да имаме нов селекционер. По принцип след късметлийските победи над Португалия и Македония Ивайло Петев се бе закрепил на поста. Но след унизителното 2:7 от Япония облаците над главата на спеца от Баховица се сгъстиха многократно. От вчера членовете на Изпълкома дискутират помежду си трябва ли изобщо на Петев да се поверява отбора за квалификациите. Ясно е, че против него е Венци Стефанов докато други, като Иордан Лечков за момента не смятат, че промяна е нужна. Ако обаче паднем тежко от Дания, едва ли ще има сила на света, която да спаси Кмета.
Най-обсъжданото име за заместник на Петев е добре познато - легендата Красимир Балъков. В момента той е без работа, след като през миналото лято напусна Литекс. Бала пътува с тима до Лейрия за контролата с Португалия. Обсъждат се и други имена, а Венци Стефанов дори е готов със списък с опитни чужденци. Той е дал за пример неговата Славия, където Александър Тарханов класира тима за Европа след 20 години, въпреки че в отбора му имаше основно юноши.


"Тема Спорт": Лудогорец удря на камък със селекцията

Лудогорец продължава да има сериозни затруднения със селекцията за новия сезон, разбра "Тема Спорт". Разградчани все още не са договорили нито един нов играч, като удрят на камък в преговоритe с набелязаните първи опции. От ръководството на няколко пъти обявиха, че тимът се нуждае от поне две попълнения. Приоритет са привличането на централен защитник и дефанзивен халф. Възможно е обаче да бъде взет и такъв с по-офанзивни функции, който действа и като нападател. В последните седмици ръководството усилено работеше по финализирането на сделка за защитник от Бразилия. Преговорите обаче са пропаднали. Това е накарало клуба да се пренасочи отново към Родриго Лобао. 22-годиш-ният бранител, който е собственост на Атлетико Ли-нензе, отдавна е постигнал споразумение с разградчани относно параметрите по договора си. Това бе признато и от мениджъра му Луис Карвальо. Агентът доведе в Разград крилото Джонатан Кафу през изминалото лято.
 

Високият 190 сантиметра футболист трябваше да пристигне в средата на май, но заради опита на Лудогорец да вземе по-класен защитник това ще се случи в близките дни. В кариерата си Лобао е носил и екипите на Можи Мирим и Понте Прета в родината си, бил е и в полезрението на Сао Пауло. Зелените започват подготовка на 9 юни (четвъртък).

Преговорите за полузащитник също не са се развили както на хората по високите етажи в Разград им се иска. Първа опция за позицията бе 23-годишният Гийермо Леон Селис Монтиел. Сделката обаче пропадна заради очакваното заминаване на халфа със селекцията на Колумбия за Олимпийските игри в Рио.

"Тема Спорт": Ботев чака и бразилски нападател

Ботев Пловдив може да привлече още един бразилец през лятото. След като канарчетата си осигуриха услугите на полузащитника Райлан преди няколко дни, сега те са на път да подпишат и с Жоао Пауло Силва. 28-годишният футболист действа като нападател и крило. Той трябва да пристигне в България на 10 юни, твърди Plovdivderby.com. В същия ден бразилецът ще премине медицински прегледи, след което, ако всичко е наред, ще парафира договор за две години с пловдивчани. За правата му жълто-черните няма да плащат трансферна сума, тъй като контрактът му с последния му клуб Феровария е приключил.

Жоао Силва е продукт на школата на бразилския АБС. Той прави дебют за клуба през 2007 година. В рамките на четири години атакуващият футболист записва 49 срещи, в които реализира 21 попадения. Преди да се утвърди в родния си тим обаче, нисичкият играч рита под наем за

Барас и Ботафого, но без особен успех. През 2011 година АБС праща Силва в южнокорейския Гванжу. След 6 гола в 15 двубоя ръководството на азиатския отбор решава да откупи правата му. До 2013-а нападателят взима участие в 52 мача, но головият му принос не е никак впечатляващ - само 10 попадения. Заради това той е пратен под наем в друг корейски клуб - Даежон. Там Жоао също не оставя трайна следа и след 35 срещи и едва 4 точни изстрела е пратен под наем в Инчеон, след което се завръща В АБС. В родния си клуб успява да съживи кариерата си и в общо 32 мача реализира 8 пъти. Това е достатъчно Ботафого да го вземе. Във втория си престой в клуба Силва е неудържим. Той вкарва цели 14 пъти в 17 срещи, което му осигурява трансфер в Феровария в началото на 2016-а. Силва играе в щатските първенства с тима, като за шест двубоя не успява да се разпише.
 
Сред най-големите успехи в кариерата на играча е спечелването на бразилската Серия Ц и щатското първенство с АБС през 2010-а.
В момента Ботев не разполага с бразилец в състава си, след като освободи вратаря Виктор Голас. Най-вероятно освен Райлан и Жоао Пауло Силва в Коматево ще пристигне още един играч от страната на кафето.
Собственикът на Ботев Румен Чандъров даде надежда, че Тодор Неделев ще остане в тима и през следващия сезон. Крилото игра при канарчетата като преотстъпен от Майнц 05 през пролетта. "Има огромна вероятност Тодор Неделев да е част клуба през новия сезон. Все още търсим вариант на кой стадион да приемаме срещите си през следващата кампания. "Лаута" не е опция за нас", каза Чандъров. 
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки