Левски се бори за подписа на френски плеймейкър

24-годишният Абдела Зубир е собственост на изпадналия от румънския елит Петролул

Левски се бори за подписа на френски плеймейкър

Левски преговаря за привличането на френс­кия плеймейкьр с маро­кански корени Абдела Зубир, пише "Тема Спорт".

24-годишният офанзивен халф е собственост на изпадналия от румънския! елит Петролул. Цената на играча е около поло­вин милион евро, но за­ради финансовата кри­за в клуба има възмож­ност той да напусне срещу много по-малка сума, а дори и като сво­боден агент.

Интерес към 180-сантиметровия Зубир проявяват Стяуа, Динамо Букурещ и Виторул и сините ще трябва да се преборят с тях за подписа на плеймейкъра.

Абдела Зубир е роден на 5 декември 1991 година в Лил, но има марокански корени. Ви­сок е 180 сантиметра. Пред­почита да играе като плеймейкьр, въпреки че в някои случаи е ползван и на фланговете на атаката. Той започ­ва професионалната си карие­ра в Истър през 2012 година и е собственост на клуба до 2015-а. За първия отбор изиг­рава общо 34 шампионатни срещи, в които реализира ед­но попадение. През пролетта на 2013 година е под наем в Гренобъл, където се справя отлично - в 14 двубоя е точен седем пъти. Заради това през август 2013-а е привлечен от шотландския Хибърниън, от­ново под наем. Той започва силно в новия си тим - бележи още в дебюта си. Играе важна роля за отбора до смяната на мениджъра Пат Фениън. Новият - легендата на Англия Тери Бътчър, не разчита осо­бено на него и го пуска пре­димно като резерва. След то­ва Зубир получава тежка кон­тузия в глезена, която го вади от терена за пет месеца. Престоят му в шотландския отбор приключва с 16 мача във всички турнири (13 за първенство) и 1 гол.

През лятото на 2015 годи­на контрактът на Абдела с Истър приключва и той прие­ма офертата на Петролул. Слага подпис под 3-годишен договор. Той бързо се налага в състава. Изиграва 38 от 40-те мача на състава през сезо­на в Лига 1, отбелязва 5 гола. Отборът обаче не съумява да запази мястото си в елита -последен е преди започване на плейофите и до края не се отлепя от дъното.

Левски вече има едно ново попълнение - 22-годишният перуанец Хеан Деса. Той може да действа като крило и офанзивен халф и сложи под­пис под договор за 2+1 годи­ни. Очаква се скоро със сини­те да подпише и централни­ят нападател Исмаил Иса. Ос­вен това на „Герена" държат да се подсилят с централен защитник и вратар. Все още не е ясно бъдещето на халфо­вете Борислав и Радослав Цоневи, както и на Мигел Бедоя, които не са удължили изтича­щите си контракти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки