1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата: ЦСКА отмъква голмайстора на Левски

Сензациите в пресата: ЦСКА отмъква голмайстора на Левски

Петев мисли за Благо Георгиев, Берое и Ботев в спор за Каядо, Ботев маха капитана, Шенсой си тръгна със скандал, Вуцов поема Монтана

Сензациите в пресата: ЦСКА отмъква голмайстора на Левски

Сензациите в родната спортна преса на 6 юни, понеделник, 2016 година:

7 дни спорт: Гриша Ганчев краде голмайстора на Левски

Гриша Ганчев прави всичко възможно да отмъкне Венци Христов от „Герена“, научи "7 дни спорт". Ганчев стяга звездна селекция за хибрида Литекс-ЦСКА. Голмайсторът на Левски е с националите в Япония. Неговият договор със "сините" беше до 31 май и няма официална информация да го е подновил.

Христов искаше да подпише контракт поне за 3 години и въпреки информациите, че двете страни са се разбрали, до момента това не се е случило.Според запознати Гриша Ганчев е обявил, че е готов да даде на Христов заплата, която ще е два пъти по-висока от тази, която играчът ще получава на „Герена“. Нападателят беше привлечен при "сините" през зимата.

Тема спорт: Петев обмисля връщане на Благой Георгиев в националния

Селекционерът на националния ни отбор Ивайло Петев обмисля да върне Благой Георгиев за предстоящите световни квалификации, които започват през септември, съобщава „Тема спорт“.

34-годишният атакуващ халф се отказа от държавния тим през октомври 2011 година. Георгиев обаче направи силен сезон с Рубин (Казан) и сега е пред трансфер в Торино. Очаква се след турнето в Япония селекционерът да разговаря с Георгиев.

На този етап обаче вратата за Валери Божинов ще продължи да е затворена. Според запознати шанс за връщане в националния има за съотборника на Божинов в Партизан Иван Бандаловски. Почти сигурно за световните квалификации първа повиквателна ще получи нападателят на Щутгарт Борис Ташчи. Дотогава всички документални детайли около натурализирането на украинеца ще са готови. Идеята бе Ташчи да е на разположение още за "Кирин къп", но БФС не успя да се разбере с колегите си от Украйна.

7 дни спорт: Ботев се разделя с капитана Йордан Христов

Ботев (Пловдив) се отказва от капитана си Йордан Христов. Повече от месец ръководството търси усилено нов десен бек, научи "7 дни спорт" от свои източници от мениджърските среди. На "Коматево" вече постигнаха договорка с Цветомир Панов. След неговото привличане едва ли ще стигне до подновяването на договора на Христов.

В максимално кратки срокове се очаква да се изясни дали 32-годишният сърцат бранител ще остане на "Коматево".

През зимата Христов се споразумя за подписването на нов 2-годишен договор. Дори по непотвърдена информация тогава документът е бил парафиран от страна на играча, но не и от страна на клуба. Няколко месеца по-късно от ръководството на "жълто-черните" предложиха на капитана си да удължи престоя си в отбора само за един сезон.

7 дни спорт: Шенсой си тръгна от Благоевград със скандал

Наджи Шенсой си тръгна от Пирин (Благоевград) вчера, съобщава „7 дни спорт“. Според информацията той се е скарал с изпълнителния директор Венко Попов. Повод за скандала е зачеркнат списък с набелязани имена за селекция. Шенсой е поискал нови вратари, бранители, един халф и един нападател от Попов.

Косоварят е приел отказа на Венко Попов като бойкот на ръководството. В крайна сметка е станало ясно, че разговори за нов договор между Пирин и Шенсой няма да има. Така, след като помогна на отбора да остане в "А" група, специалистът най-вероятно ще се върне в Турция.

Агитката на Пирин е научила бързо за екшъна. Според запознати феновете готвят декларация в защита на Шенсой. Феновете и без това недолюбват клубната управа.

24 часа: Левскарите правят допитване за оставката на Тонев


Организираните фенове на „Левски" ще направят допитване до своите чле­нове за мнението им относ­но най-актуалната тема в клуба - афишираното от­тегляне на съсобственика Иво Тонев от председател­ския пост на управителния съвет.

Босът на „сините" обя­ви, че днес ще депозира пред Надзорния съвет, че напуска управата. „Единствената сила и единстве­ните хора, които могат да ме накарат да променя ре­шението си, са феновете на „Левски". Ако усетя, че ме подкрепят безрезервно, бих останал и опитал всичко, за да превърнем „Лев­ски" в добър средноевро­пейски тим", заяви Тонев при обявяването на реше­нието си за оставка.

Фенските организации са решили да съберат мне­нието на левскарите, като до края на седмицата ще е ясна и самата процедура, по която ще се случи, а ве­роятно - и самите резулта­ти от проучването.

Националният клуб на привържениците има сбирка от петък до неделя в „Спортпалас" край Златни пясъци, където около 300 запалянковци ще се включат в традиционния годишен турнир по футбол между фракциите от цяла­та страна „Синьо лято". Вероятно събитието ще бъде използвано и за събирането на отделните мне­ния на хората.

Другата фенска органи­зация, която е в управата на, Левски" - тръст „Синя България", още миналата седмица обяви, че ще има сбирка на УС на 8 юни, на която са поканени и всич­ки членове на сдружение­то. Това също е възмож­ност за реализиране на идеята за реално допитва­не до феновете.

Тема спорт: Берое иска да си върне Каядо

Берое ще пробва да си върне Давид Каядо, научи "Тема Спорт". Ръководство­то на заралии иска да при­влече крилото за заместник на почти сигурния напускащ Спас Делев. В момента пор­тугалецът е част от испан­ския Понферадина. След из­падането на тима в Сегунда Б обаче той желае да по­търси друго развитие на ка­риерата си. Преди време 29-годишният футболист спо­дели, че съжалява, че е напу­снал Стара Загора. Припом­няме, че през февруари 2014 година Каядо бе продаден от заралии на украинския Таврия.

Около фланговия играч може да се развихри тран­сферна сага, тъй като и Бо­тев Пловдив проявява сериозен интерес към него. Треньорът Николай Костов е настоял пред ръковод­ството да му осигури пор­тугалеца. Специалистът отлично познава Давид, тъй като именно той водеше Таврия по време на тран­сфера му от Берое. В укра­инския клуб Каядо изигра 10 срещи, в които не успя да се разпише.

В кариерата си юношата на Спортинг Лисабон е пре­минал още през Ещорил, Тофензе, Заглембе Любин, Олимпиакос Никозия, Вито-рия Гимараиш и Металист Харков. С екипа на Берое той игра две години, в кои- то взе участие в 68 срещи във всички турнири, в кои­то отбеляза 23 попадения. В Стара Загора ибериецът бе привлечен от настоящия треньор на Локо Пловдив Илиан Илиев.

На този етап от ръко­водството на Берое не смя­та да се разделя с повече играчи, макар че самият Спас Делев не желае да оста­ва в Стара Загора, тъй като е в сериозен конфликт с феновете. Крилото иска да на­пусне, но има действащ до­говор и в момента шефове­те се опитват да го убедят да продължи с тима. Шансо­вете роденият в село Ключ футболист да промени ре­шението си не са особено големи. Досега клубът осво­боди Бенджамин Морел, Ге­орги Сърмов, Илко Пиргов, Владимир Зафиров, Елиаш, Джоман, Георги Андонов и Исмаил Иса.

Тема спорт: Вили Вуцов поема Монтана

Велислав Вуцов е почти сигурният нов старши тре­ньор на Монтана. Очаква се през тази седмицата назна­чението му да бъде обявено официално. Специалистът изгледа от трибуните на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора успеха над По­морие в баража за А група.

Вуцов бе в компанията на Тити Папазов и наставника на женския баскетболен от­бор на Монтана Стефан Михайлов-Стьопата.

След успеха Вили е имал кратък разговор с кмета на северозападния град и благо­детел на клуба Златков Живков. Досегашният старши треньор на монтанчани Емил Велев беше освободен от поста си след загубения финал за Купата на България среиду ЦСКА. Оттогава до­сега тимът е с временен наставник в лицето на Дилян Иванов, който иде остане в щаба на Вуцов. 48-годишният Велислав от доста време не е водил отбор. За последно той бе начело за кратко на Ботев Пловдив през 2014 година. Оттогава бе спряган за наставник на Левски.

Меридиан мач: Вуцов поема щафетата в Монтана

Велислав Вуцов е почти сигурният нов треньор на Монтана през но­вия сезон. Още след раздялата с Емил Велев от клуба са се свързали със специалиста и той им е дал прин­ципното си съгла­сие. Синът на Иван Вуцов изгледа на живо на стадион „Трейс Арена" и ба­ража с Поморие и видимо се вълнува­ше от победата на Монтана. Според за­познати Вили Вуцов се е разбрал с кмета на града Златко Живков и вече е зап­ретнал ръце да пра­ви селекция. От клу­ба пък трябва да официализират още днес името на новия си треньор, след ка­то стана ясно, че и през новия сезон ще играят в елита.

48-годишният Ву­цов за последно бе треньор на Ботев (Пд) преди две годи­ни. Малко преди то­ва той бе начело и на Славия. Вуцов има богата визитка в миналото си, като през различни пери­оди е водил Левски, Черно море, Марек, Спартак (Пл) и Спартак (Вн). През последния сезон името му бе спряга­но за „сините", но от „Герена" в нито един момент не по­казаха, че това е се­риозно.

Тема спорт: Нов се готви с жени и дискотеки за „Герена”

Единственото сигурно ново попълнение на Левски до момента Хеан Деса се готви за старта на кариерата си на „Герена" като разпуска активно. Меди­ите в родния му Перу го изловиха не къде да е, а на дискотека в компанията на брат си и чаровна дама. Според ин­формацията случката се е разиграла в петък в дискотека в град Лима. Всичко това се случва, докато националният тим на Перу се готви усилено за участието си на Копа Америка.

Деса по принцип е една от големите надежди на страната си, но в последно време определено не се намира в най-добрата си форма. Точно затова той не е част от националния тим. „Ново предизвикателство. Отивам в Левски, за да се боря, да играя добър футбол и да се върна в националния отбор”, каза Деса пред местните медии.

Тема спорт: Черно море взима вратар от Монтана

Черно море проявява интерес към вратаря на Монтана Ивайло Василев, разбра "Тема Спорт".Договорът на стража с клуба от стадион "Огоста" изтече след баража и той няма да бъде подновяван. Така юношата на Левски и ЦСКА напуска тима от Северозападна България като свободен агент. Желанието на Василев е да смени обстановката.