1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Ясни са съперниците на отбора на Владо Николов за Европейското по волейбол

Ясни са съперниците на отбора на Владо Николов за Европейското по волейбол

Ръката на Евгени Иванов - Пушката определи разпределението

Ясни са съперниците на отбора на Владо Николов за Европейското по волейбол
Станаха ясни част от съперниците на националния отбор по волейбол на България за младежи (до 20 г) за Европейското първенство 2016, което ще се проведе в Пловдив и Варна.
 
В предварителна група 1 "лъвовете" са заедно със Словения, Полша, Франция и първите два от  квалификационна група Н. Мачовете от нея ще се проведат в Испания, като за първите две места ще се борят домакините, Румъния, Германия и Украйна, а първите два тима идват в нашата група.
 
Европейското първенство е от 2 до 10 септември, а младите ни национали, водени от селекционера Владимир Николов ще играят своите мачове в Пловдив.

В другата група 2, която е във Варна, са тимовете на Русия, Турция, Сърбия, Италия и първите два от последната квалификация Е. Турнирът е в Беларус, като в него участват домакините, Дания, Чехия и Словакия.

Това определи днешният жреий за Евроволей 2016, който се проведе в столичния парк хотел „Витоша“. Ръката на бившия ни национал и сегашен директор на НВЛ Евгени Иванов определи разпределението на тимовете в двете групи, а шеф на журито бе вицепрезидентът на ЦЕВ Бану Джан Шурман.

Разпределение на отборите:
Група 1  - Пловдив
България
Словения
Полша
Франция
Победител група Н – от Испания
Втори от група Н
 
Група 2 – Варна
Русия
Турция
Сърбия
Италия
Победител от група Е

Втори от група Е