Сензациите в пресата: Закриха А група нелегално

Петев си заминава, въпреки че не мисли за оставка, интриги отровили съблекалнята в Черно море

Сензациите в пресата: Закриха А група нелегално

Сензациите в родната спортна преса на 8 юни, сряда, 2016 година:

7 дни спорт: Закриха А група нелегално

Край на българския клубен футбол! Под натиска на БФС и един отбор той беше закрит броени часове след като погребахме и националите. Избрани по неясен критерий тимове гласуваха в столичния хотел "Експо" нова "Първа професионална лига" с 14 участника, като към сегашните пришиха 5 нови клуба. Един от тях е Литекс. Той има лиценз за "Б" група, но шефът в БФС Павел Колев обясни, че е подал документи да бъде прекръстен на ЦСКА и да играе в елита и вероятно ше бъде одобрено. Нищо, че срокът 30 март отдавна мина.

Циркът е пълен, тъй като половината тимове няма да домакинстват в градовете си. Направо ще ритат като в "Каменица фенкупа". Хибридът Литекс, а също Славия ще ритат на "Васил Левски", Ботев (Пловдив) - в Стара Загора, Локомотив (Горна Оряховица) - в Пловдив, Дунав - в Разград, а Черно море е в Каварна.

По новата система изпадащите могат да играят в Лига Европа! За капак закриха единственото свястно нещо, прието напоследък от БФС - правилото за титуляр до 21 години.

7 дни спорт: Дания ни претрепа, Петев си заминава

Националният отбор отново бра срам в Япония и падна 0:4 от Дания в спор за третото място на "Кирин Къп". Въпреки рокадите в състава промяна в играта нямаше - нашите пак действаха трагично. До 72-ата минута се държахме някак, падайки само с 0:1, но след това за 10 минути Ериксен ни наниза хеттрик.

По информация на "7 дни спорт" след двата срамни резултата (2:7 от Япония и 0:4 от Дания) националният селекционер Ивайло Петев обмисля да хвърли оставка.

Меридиан мач: Петев не мисли за оставка

Ивайло Петев не мисли да подава ос­тавка въпреки трагич­ното представяне на отбора му в Япония. Той и повечето играчи изразиха амбиции до­ри за спечелването на „Кирин Къп", но в крайна сметка дори успяха да разсърдят търпеливите си дома­кини с несериозното си отношение.

Петев отказа да даде изяв­ление веднага след поражението с 0:4 от Дания. Той ще говори пред българските ме­дии късно тази вечер, когато се очаква на­ционалите да се при­берат в София с полет от Франкфурт. Селек­ционерът обаче е спо­делил пред свои близки, че контролите не са мерило за истинското състояние на отбора. Той си бил направил необходи­мите изводи и е опти­мист, че ако играчите му с оптимална форма, отборът ни може да изглежда далеч по-добре.

От БФС обаче имат претенции към това как Петев контролира съблекалнята и под­държа дисциплината в отбора. Точно за то­ва членове на Изпъл­кома вече са провели проучвателни разговори с Красимир Балъков и Петър Хубчев относно възможност­та един от тях да зас­тане начело на нацио­налите, при положе­ние че договорът на настоящия селекцио­нер бъде предсрочно прекратен.

Меридиан мач: Интриги на мароканец провалили Черно море

Защо Черно море игра безобразно през настоя­щия сезон? Светлина около проб­лемите в клуба хвърли един от напусна­лите наскоро клуба. По обективни при­чини футболистът помоли да запазим в тайна името му. Според него лошото представяне на от­бора се дължи на факта, че атмосфе­рата в съблекалнята е меко казано „отро­вена".

„Делението на групички сред фут­болистите започна малко след идването на мароканеца Мехди Бурабия при нас. Интригите започна­ха и въпреки тях ус­пяхме да се стегнем и играхме като юм­рук във финала за Купата. Постепенно обаче нещата започ­наха да излизат из­вън контрол. Отбо­рът беше разделен по­не на 3-4 групички, като две от тях бяха на чужденци. В ед­ната бяха Курьор, Мехди Бурабия (до преминаването му в Левски), а в другата Стенио, Марк Клок, Кулибали и Педро Еуженио. Бакари просто се възстано­вяваше и когато бе­ше на „Тича", се опитваше на балан­сира. От интригите на Бурабия на Ку­рьор не му издържа­ха нервите и на два пъти скочи да се бие със съотборници. Единият път беше срещу Локомотив в Пловдив, когато след края на мача посегна на Педро Еуженио. Вторият път влезе с юмруци на Клок при двуст­ранна игра. Как очаквате от хора, които не си говорят в съблекалнята и не могат да се гле­дат, да играят един за друг в официални мачове. За капак на всичко другият чуж­денец Александър Чанович пък придо­би статута на втори треньор. Той е пос­тоянно със старшията, има дълги разго­вори в стаята на Ни­кола Спасов, въпре­ки че записва само по един мач сезон. Опита се уж да по­тушава скандали между групите, но в крайна сметка нап­рави разкола още по-голям. Когато дойде в отбора Жо­ро Илиев, се надя­вахме с авторитета си да постави всеки на мястото му, но и той се хвана за гла­вата. Опита се да разговаря с вражду­ващите футболисти, но на практика нищо не се получи", спо­дели пред репортер на „Меридиан Мач" единият от напусна­лите „Тича" футбо­листи.

Меридиан мач: Тримата бразилци идват в Ботев на 10 юни

Тримата бразилски футболисти,   които трябва да подсилят Ботев, пристигат у нас на 10 юни. Те са цент­рален нападател, халф и централен защитник и се очаква да играят основна роля в тима на Николай Костов през новия сезон.

След като Цветомир Панов подписа с „ка­нарчетата", вече е на 99% сигурно, че капи­танът Йордан Христов напуска  Коматево. Бившият национал е получил предложение за договор за още една година, а той е ис­кал по-дълго споразу­мение. Отделно от то­ва ръководство и треньор не изгарят от же­лание Христов да про­дължи да носи екипа на Ботев.

Меридиан мач: Дани Кики отказа на Черно море

Крилото на Локо (Пд) Дани Кики е от­казал при­мамлива оферта от Черно море, научи „Меридиан Мач". Той е попад­нал в плановете за лятна селекция на Никола Спа­сов, но в крайна сметка е предпочел да продължи кариерата си на „Лаута". Вчера той поднови своя договор със „смърфовете” за още две години, като заплатата му ще е малко над 4 000 лева на месец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки