Сензациите в пресата: Константинов заложен на дузпата

Петев отказал да подаде оставка, Лечков го привиква на разговор; Берое взима Иван Вълчанов; Гъргоров остава в Локо (Пд); Пивоварна става спонсор на шампионата

Сензациите в пресата: Константинов заложен на дузпата
Сензациите в българската спортна преса на 9 юни 2016 г.:
 
„Меридиан Мач”: Константинов заложен на дузпата
 
Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов е заложен на дузпата, научи „Меридиан Мач". Членове на Управителния съвет коментирали усилено, че експериментът с Гибона трябва да приключи.
Много е вероятно Константинов да бъде обсъждан на Общото събрание на БФВ в Казанлък на 15 юни. Там се очаква отстраняването на две от движещите фигури в управлението на този спорт у нас - Петър Кънев и Иван Тодоров-Сенатора. Наред с рокадите на управленско ниво обаче може да си дискутира и начина на работа на Константинов.
 
„Експериментът, наречен „Пламен", трябва да приключи", заяви за „Меридиан Мач" член на Управителния съвет, пожелал анонимност.
 
Хора от УС били на мнение, че бившият капитан на националния отбор се занимавал непрекъснато с дейности, за които не е назначен. Преди европейското първенство миналата есен в София, на което станахме четвърти, като изпуснахме уникален шанс за титлата пред домашна публика, Пламен проведе 21-дневен лагер на Белмекен. За цялото време той бил на високопланинската база не повече от 5 нощи.
 
Също така срещу Пламен има брожение и в самия национален отбор. Много  от  момчетата роптаели, че Константинов все по-често оставя тренировките в ръцете на помощника си Сандро Пироли. Основната цел на много от волейболистите била да си намерят отбори. Случаят с Николай Пенчев е показателен. Както е известно, Константинов успя да върне в тима посрещана, който бе отказал да играе за България, след като подписа с нов отбор в Полша - СКРА Белхатов. Съществуват подозрения обаче, че и други ще направят същото като Николай.

 
 
„Тема Спорт”: Петев отказал да подаде оставка, Лечков го привиква на разговор
 
Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев е отказал да подаде оставка, разбра "Тема Спорт". В разговор с човек от БФС след краха и срещу Дания му е било намекнато какво действие трябва да предприеме, но специалистът се е направил на приятно разсеян. Петев бил категоричен, че си имал договор до края на световните квалификации, който щял да изпълни.
 
Триколъорите се прибраха снощи от Япония. През следващата седмица бившият треньор на Лудогорец ще има среща с отговорника за националния отбор Йордан Лечков. Ивайло Петев трябва да даде пред вицепрезидента на БФС отчет за трагичното представяне на тима ни. Бъдещето му все пак се очаква да бъде разисквано на следващия Изпълком, който се очаква да е в края на другата седмица и да утвърди новия формат на първенството и отборите в него. Основният проблем пред централата е, че никой не искал да се захваща с националите, дори и Красимир Балъков, който е вариант номер едно. Основната причина е слабият ни отбор и тежките квалификации. България е в група с Холандия,
Франция, Швеция, Беларус и Люксембург.
 
 
„Тема Спорт”: Берое взима Иван Вълчанов
 
 
Берое е на път да привлече бивш играч на Черно море, разбра "Тема Спорт". Заралии проявяват сериозен интерес към крилото Иван Вълчанов. 24-годишният футболист се раздели с моряците преди близо две седмици и в момента все още е без отбор. Той е получил предложение да продължи кариерата си в Стара Загора. На този етап външният полузащитник все още обмисля офертата. Ако се съгласи да подпише, Вълчанов ще стане третият нов в тима. Преди него бъдещето си със зелено-белите обвързаха халфът Васил Панайотов, за последно играл в Полша, и нападателят Алекс Колев, който дойде от белгийския Геел. И двамата бяха привлечени със свободен трансфер.
 
Вълчанов е юноша на Вихрен Сандански, а в кариерата си е играл за Чавдар Етрополе, Монтана, Нова-ра, Любимец, Славия и Черно море. На "Тича" той изкара пролетния полусезон, но не успя да се наложи и записа
едва 4 мача. Преди това в Славия халфът се представи далеч по-силно, като в 33 срещи реализира 2 попадения. Високият 170 сантиметра Вълчанов има четири участия и за младежкия национален отбор.
 
Очаква се старозагорци да привлекат поне още трима нови футболисти преди участието в Лига Европа. Първият мач на тима е на 30 юни, а реваншът е седмица по-късно. Един от приоритетите пред новия старши треньор на тима Александър Димитров е привличането на ляв краен защитник. Специалистът иска да разполага с алтернатива на 34-годишния Веселин Пенев. В халфовата линия почти сигурно ще бъде взет още един играч, както и в атакуващ план. В плановете на Димитров влизат и братята Радослав и Борислав Цоневи, но засега няма развитие около тяхното преминаване в Стара Загора. Двамата имат договори до края на месеца с Левски, но почти на 85 процента е сигурно, че няма да ги продължат и ще си тръгнат. 
 
 
„Тема Спорт”: Гъргоров остава в Локо (Пд), тимът с петима вратари
 
Емил Гъргоров остава в Локомотив Пд. Това довериха източници от черно-белия клуб. Договорът на опитния халф изтича в края на юни, но почти сигурно е, че той ще го поднови за още една година. В момента няма интерес към него от чуждестранни клубове и той ще удължи контракта си. За неговото оставане държи лично собственикът на Локо Христо Крушарски, който му е предложил доста добри финансови условия.
 
Локо пък може да се окаже на старта на подготовката с петима вратари. Към момента черно-белите разполагат с Ел Харуби, Витанов и Кацарев. От U19 при мъжете се качва Марио Райчев, а Илко Пиргов е сигурно ново попълнение при смърфовете.
 
В същото време стана ясно, че Дани Кики е отказал на Черно море, за да продължи да играе на "Лаута".
 
 
„Тема Спорт”: Пивоварна става спонсор на шампионата
 
Известна марка производител на бира ще стане генерален спонсор на новата Първа професионална лига, разбра Тема Спорт". Преговорите с компанията са на финалната права. Така от новия сезон шампионатът ще носи името на пивоварната. Тя е избрана между други два претендента, като е предложила подобри финансови параметри, обявиха източници от Българския футболен съюз.

Подобно действие е популярно в европейски мащаб, като се започне от Висшата лига на Англия - Barclays Premier League. Шампионатите на Португалия, Белгия и Чехия също са кръстени на спонсори. Досега у нас имаше два подобни случая през новия век, но те не дадоха особен резултат. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки