Сензациите в пресата: Мицански повежда атаката на ЦСКА

И още: "Made in Petev! Националите без доктор срещу Дания"

Сензациите в пресата: Мицански повежда атаката на ЦСКА

Сензациите в българските спортни издания от днес, събота, 11-и юни 2016 година:

 

Труд": Мицански повежда атаката на ЦСКА

 

Ръководството на ЦСКА е на път да осъществи пореден шумен трансфер. "Червените" са стартирали преговори с опитния нападател Илиян Мицански. Българският национал е свободен агент, след като напусна южнокорейския Сувон и е много вероятно да поведе атаката на „червените“ от есента. Той вече е постигнал принципно споразумение с шефовете на „армейците“ и ако не се появи солидна оферта от чужбина, ще се завърне в родната „А“ група. През последните 11 години Мицански неизменно играеше зад граница. Нападателят направи солидна кариера в Полша и Германия с екипите на „Амика“, „Лех“ (Познан), „Корона“, „Заглембе“, „Кайзерслаутерн“, „ФСВ Франкфурт“, „Инглощат“ и „Карлсруе“, преди да поеме към Азия.

 

От своя страна на „Армията“ са силно мотивирани да се подсилят с опитни български футболисти, които да се превърнат в гръбнака на тима. С ЦСКА вече подписа доскорошният страж на „Черно море“ - Георги Китанов. Много е вероятно към „червените“ да се присъединят и Николай Бодуров и Станислав Манолев. Българските национали вече са се разбрали със собственика на клуба Гриша Ганчев и подобно на Мицански са готови да се завърнат у нас.

 

Очаква се новите попълнения да бъдат представени официално на 14 юни. Веднага след това тимът заминава на първия си подготвителен лагер. Той ще протече в Тетевен от 14 юни до 28 юни.

 

"Меридиан мач": Made in Petev! Националите без доктор срещу Дания

 

Цирк „Петев"! Така можем да определим японското турне на националния тим. И ако някой си мисли, че резултатите — 2:7 от домакините и 0:4 от Дания е най-лошото от пътуването ни до Страната на изгряващото слънце, жестоко се лъже. „Меридиан Мач" научи потресаващи факти от лагера на нашите. И тук не става дума за скандалите с Венци Христов и Георги Миланов.

 

Ден преди втората среща с Дания от Япония си е тръгнал лекарят на националния отбор Валентин Великов. Той е бил привикан във Франция, където се провежда Евро 2016. Там са събрани множество доктори на национални селекции, за да се запознаят с новите антидопин-гови правила. Проблемът не е, че Великов си е тръгнал. Той е знаел доста по-рано, че ще трябва да остави отбора. Въпросът е защо не е бил подсигурен негов заместник. Така за мача с Дания (0:4) ние сме били без доктор.

 

Това е шокирало повечето от играчите, които не са виждали подобно нещо дори и в детско-юношеските си години. Така, ако, не дай Боже, някой от националите ни се беше контузил, то можеше да се стигне до изключително куриозни гледки.

 

Още нещо накарало, японците да ни се смеят. И то е, че загрявката на „трикольорите" преди срещата с Дания е била водена от... кинезитрапевт. По принцип това е задължение на кондиционния треньор или на асистента на Петев - Алекси Желязков. Както е известно, Роко Перота стана част от Левски в началото на януари и в момента националите нямат кондиционен спец, въпреки желанието на БФС да бъде назначен такъв. Кмета и Желязков пък решили да правят нещо друго, вместо  да водят загрявката. А резултатът се видя - 0:4 за „червения динамит".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки