Вилмотс: Нужна ни е победа срещу Италия

Тибо Куртоа и Еден Азар ще получат шанс да впечатлят бъдещия си треньор в Челси - Антонио Конте

Вилмотс: Нужна ни е победа срещу Италия

Белгийците трябва да спечелят първия си мач от европейското първенство по футбол, за да избегнат напрежението от нулев старт, категоричен е националният селекционер Марк Вилмотс. Той обаче призна, че срещу Италия това няма да бъде лесно. Двата тима се изправят един срещу друг в понеделник в мач от група "Е".

 
"Победа срещу Италия ще ни даде самочувствие, а загуба най-вероятно ще поразтърси отбора. Това може би е най-престижният мач, който можехме да получим за първи на турнира. По принцип в подобни първенства се навлиза във форма постепенно, но не и в този случай - трябва да играем на най-високо ниво още от началото", каза той.
 
Вратарят Тибо Куртоа и нападателят Еден Азар пък ще получат шанс да впечатлят бъдещия си треньор в Челси - Антонио Конте, който ще оглави английския клуб след края на европейското първенство.
 
"Радваме се, че ще играем срещу отбора на Конте. Искам да му покажа на какво съм способен и наистина чакам с нетърпение този мач. Мисля, че на този турнир има два или три състава, които са по-добре оформени от нашия. Може би сме аутсайдери, но ще опитаме да се представим по най-добрия възможен начин", каза Азар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки