Германия подчини коравата Украйна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Световният шампион отново стартира без загуба на еврофинали

Германия подчини коравата Украйна (ВИДЕО+СНИМКИ)
Световният шампион Германия започна с трудна победа похода си към европейската титла. Трикратният първенец на Стария континент се наложи с 2:0 над коравия отбор на Украйна на "Стад Пиер Мороа" в Лил пред 43 035 зрители, като решителният втори гол падна в добавеното време и бе дело на резервата Бастиан Швайнщайгер.  
 
Бундестимът отново не допусна загуба в първия си мач на Европейско първенство, като тон за успеха даде бранителят Шкодран Мустафи в 19-ата минута с глава.
 
Украйна показа зъби и само двете намеси на Жером Боатенг на и пред голлинията предотвратиха фалстарт за Маншафта. "Жълто-сините" наложиха отпор до средата на второто полувреме, когато бяха приспани.  
 
Двубоят бе първият между двата отбора на голям турнир.
 
В първия мач от групата Полша се наложи с 1:0 над Северна Ирландия. В класирането след първия кръг Германия и „Дружина Полска” делят първото място с по 3 точки, но немците са с по-добра голова разлика.

 
 
Селекционерът на Германия Йоахим Льов, който установи рекорд по брой мачове (12) на еврофинали сред всички останали треньори, предпочете да започне на върха на атаката Марио Гьотце, който често играе като „фалшива деветка”, вместо с Марио Гомес.  
 
Украйна, който играеше за втори път на Европейско първенство, създаде първото положение в мача, въпреки че германците имаха игрово преимущество. Йехвен Коноплянка шутира мощно от дъгата на наказателното поле към горния ъгъл, но Мануел Нойер боксира в 5-ата минута.
 

 
С първата си ситуация Германия откри резултата. Централният защитник на Валенсия Шкодран Мустафи, който бе заменил Антонио Рюдигер в стартовия състав, надскочи Сидорчук и засече мощно с глава в горния ъгъл центриране на Тони Кроос в 19-ата минута, отбелязвайки първия си гол с националната фланелка на Германия. Мустафи е с албански корени.
 

 
Голът на Мустафи означава, че 34 различни футболисти са вкарвали за Германия на еврофинали. Това е с два пъти повече, от която и да е друга страна.

 
Украйна пропусна да изравни бързо. Нойер тръгна да излиза неразчетено, после реши да се върне, а Хачериди стреля под гредата при центриране от корнер на Коноплянка. В крайна сметка вратарят успя да избие.
 
Резултатът 1:0 се запази и в 30-ата минута, когато Пятов блокира опит на Кедира.
 
Украйна имаше уникална възможност да изравни в 37-ата минута, когато Боатенг едва успя да изчисти от голлинията удар на абсолютно непокрития на задната греда Коноплянка. Иначе с докосването на последния Нойер беше преодолян.  

 
После Федецки, който вкара във вратата, беше разочарован от вдигнат флаг за безспорна засада.
 
В началото на второто полувреме Украйна опита преса, но Германия държеше положението под контрол. В 52-ата минута Кроос нацели сглобката с удар от 27 метра.



Постепенно с много подавания Будестимът приспа украинците. Последните окапаха физически. 
 
Мюлер получи пространство да стреля в 76-ата минута, топката рикошира и стана още по-опасна, но Пятов се справи. А резервата Шюрле шутира нескопосано в последните десет минути, но ударът се получи и премина точно покрай рамката.
 
Месут Йозил можеше да реши всичко в 86-ата минута, когато остана сам срещу вратаря, но Пятов излезе напред и блокира.
 


В буквално следващата атака Мустафи можеше да си отбележи куриозен автогол след неразчетено излизане на Нойер и само адекватната намеса на Боатенг предотврати отново изравнителен гол.
 
В добавеното време влезлият в 89-ата минута Бастиан Швайнщайгер реши всичко с втори гол за Германия, завършвайки бърза контраатака и асистенция на Йозил.
 


Швайни записа първи минути от март насам и вкара първия си гол за Германия от почти пет години. 

В във втория кръг от група „С” Германия играе с Полша в директен сблъсък за първата позиция, а Украйна – със Северна Ирландия, които са без актив.  

За играч на мача бе определен Тони Кроос, който асистира за първия гол, дело на Мустафи. 


 

ЕП 2016, Група C

 

Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г.Р. Точки  
1 0 Германия 1 1 0 0 2 : 0 2 3 Плейоф
2 0 Полша 1 1 0 0 1 : 0 1 3 Плейоф
3 0 Северна Ирландия 1 0 0 1 0 : 1 -1 0  
4 0 Украйна 1 0 0 1 0 : 2 -2 0

 


Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки