Диого Виана също ще играе за ЦСКА

Очаква се общо между 10 и 15 играчи от Ловеч да преминат при армейците

Диого Виана също ще играе за ЦСКА

ЦСКА почти сигурно ще из­ползва четирима чужденци от Литекс. След като вече се договориха с Рафаел Перес, Арсенио и Бьорн Йонсен, армейците са на път да вземат и дясното крило Диого Виана (26 г.), пише "Тема спорт".

Португалецът бе прив­лечен в Ловеч през миналото лято и направи силен старт. На 18 юли той вкара уникален гол при домакинския успех с 2:0 над Лудогорец. Крилото получи топката отляво на наказателното поле, финтира Йордан Минев и с прекрасен шут от границата на пеналта в далечния ъгъл реализира за крайното 2:0. Той обаче не успя да запише много минути, защото получи две травми - в глезена и в бедрото. Заради тях пропусна 3 месеца от есенния полусезон. В А група Виана записа 9 мача и 2 гола (другият бе срещу Славия), а в Б група през пролетта изигра 8 срещи без попадение. За Ку­пата на България добави 3 участия и един гол.

Като юноша португалецът е част от школите на грандо­вете Спортинг Лисабон и Порто. В професионалната си кариера е обличал екипите на елитния холандски ВВВ Венло, Пеняфиел (втора португалска дивизия) и Жил Висенте (в португалския елит). Има об­що над 50 мача за всички национални формации от U16 до U21 г.

В същото време стана яс­но, че всички играчи на Ли­текс от миналия сезон се съ­бират днес в 13:00 часа в хо­телски комплекс „Царско село" в София. Там те ще бъдат ин­формирани по какъв път пое­мат оттук нататък. Очаква се между 10 и 15 играчи да преминат при армейците. Повече от половината ще станат част от първия от­бор на ЦСКА в А група, а оста­налите ще отидат в дублира­щия състав на червените във Втора лига.

Също така днес или най-късно утре БФС тряб­ва да обяви официално, че преструктурираният ПФК ЦСКА-София получава лиценз за А група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки