Сензациите в пресата: Георги Иванов се отказа от Шоко

Съдът сменя ръководството на ЦСКА; Локо (Пд) задържа Велковски;

Сензациите в пресата: Георги Иванов се отказа от Шоко

Сензациите в пресата днес, вторник, 14 юни 2016 година:

"Тема Спорт": Георги Иванов се отказа от Шоко
Въпреки че все още не е подписал договор, Георги Иванов работи усилено по селекцията на Черно море. Вчера Гонзо прекрати взаимоотношенията си със сините и се очаква до дни официално да се обвърже с варненци. Още преди това да се е случило, той ревизира списъка с нови попълнения, изготвен от вече бившия наставник Никола Спасов. По настояване на Иванов Черно море няма да подпише договор с бразилеца Гилермо Шоко. Бившият играч на Черно море беше чакан в морската ни столица до края на седмицата, за да сложи подпис под контракт. Условията по него вече бяха уточнени. Това обаче не се случи. Така Гонзо е процедирал и с другите чужденци, набелязани от Никола Спасов. "Тема Спорт" вече информира, че Иванов иска да върне на "Тича" фланговите играчи Симеон Райков и Иван Коконов. Първият не получи предложение за нов контракт от Спасов, но е в списъка на Гонзо. Коконов пък за последно бе в Монтана. Той отклони предложение от Нефтохимик, за да играе при варненци.

Стефан Станчев пък ще бъде на 100% готов за игра през август - първенството стартира на 30 юли. Варненци се събират на "Тича" на 20 юни, като в първите два дни ще преминат на групи задължителните функционални изследвания, а на 22 отборът ще направи и първа тренировка. Станчев претърпя операция на предни кръстни връзки на лявото коляно в средата на февруари. "Възстановяването ми върви към своя край. Работих много здраво, вече съм си върнал мускулатурата, която по обясними причини бе атрофирала след операцията. За момента съм добре с беговите занимания, но ще съм готов на 100% до началото на август", каза Станчев пред varnautre.bg. 



"Тема Спорт": Локо Пловдив задържа Димитър Велковски
Ръководството на Локомотив Пд е отхвърлило две предложения за откупубането на правата на Димитър Велковски. Интерес към талантливия футболист, намерил място и в младежкия национален отбор на България, са проявили отбори от Азербайджан и Кипър. Шефовете на Локо обаче не смятат да се разделят с него на този етап. Причината е, че треньорът Илиан Илиев ще разчита на него и през новия сезон. През изминалата кампания 21-годишният играч взе участие в 21 мача в елита.
 
До момента Локо Пд привлече двама нови играчи - вратаря Илко Пиргов и централния бранител Димитър Везалов, който в кариерата си е носил екипа и на градския съперник Ботев Пловдив. Опитите на черно-белите да се подсилят с ляв бек и крило обаче засега удрят на камък. Илиан Илиев държи в състава да бъде взет краен бранител, тъй като Крум Стоянов отказа да удължи контракта си и премина в Ботев Пд. Вчера стана ясно, че Локо може да се размине с гласения за негов заместник Диего фераресо. През миналата кампания бразилецът носи екипа на Славия. Той предпочете да напусне белите и се прибра в родината си. Диего иска да продължи кариерата си в местен клуб заради семейни ангажименти. Засега обаче той не е получил добро предложение. „Не съм говорил с ръководството на Локомотив. Може да се завърна на „Лаута", обичам отбора. Но първо трябва да получа предложение", каза Диего пред tribunaplovdiv.bg. 
„Все още нямам оферта, която да ми харесва. Така че няма да бързам с избора на нов отбор", посочи бразилецът. 
 
"Тема Спорт": Пирин реди контроли, но още не се знае кой ще води тима
Ръководството на Пирин продължава да урежда контроли, въпреки че все още не е ясно кой ще води отбора следващия сезон. Вчера шефовете договориха спаринг с Монтана - с тима, срещу който се бореха целия минал сезон за оставане в елита. Приятелската среща ще се състои на 9 юли в Банско, където отборът ще е на лагер. Орлетата започват подготовка на 20 юни, а до момента имат уредени спаринги със Славия (25 юни), Септември София (б юли) и Черно море (13 юли).

Вчера фенове на зелено-белите проведоха среща с ръководството на клуба. Те поискаха обяснения защо все още не е продължен договорът на Наджи Шенсой. Контрактът на косоваря изтича в сряда, а шансовете да бъде подписан нов стават все по-малки. Вече има набелязани варианти за негов наследник, сред които е Стефан Генов. Запалянковците настояха пред шефовете да бъде направена качествена селекция и целите пред тима да бъдат далеч по-високи, отколкото през изминалата кампания.

"Меридиан мач": Съдът ще сменя ръководството на ЦСКА
Софийски градски съд ще освободи членовете на управителния и надзорния съвет на ЦСКА, както и изпълнителния директор на клуба Николай Паслар. Съдът ще вземе това решение на базата на искането на синдика Дора Милева, която е представила редица доказателства, че шефовете на „Армията" умишлено са действали във вреда на кредиторите на дружеството. Очаква се решението да бъде обявено до края на седмицата. Това може да внесе неочакван обрат за бъдещето на ЦСКА. Ако съдът отстрани сегашното ръководство на клуба, то той ще бъде управляван еднолично от синдик Дора Милева. Тя доказа, че няма никакво намерение да се примири с ликвидацията на клуба и работи активно за предлагането на оздравителен план, което трябва да се случи до 26 юни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки