Майкъл О'Нийл: Трябва да играем по-твърдо

"В предишния ни мач не показахме тази грозна страна на футбола, макар че я владеем много добре"

Майкъл О'Нийл: Трябва да играем по-твърдо

Мениджърът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл поиска от своите играчи да покажат по-твърда игра в двубоя с Украйна в четвъртък в Лион. И двата състава са без точки след първите си мачове на Евро 2016, след като островитяните отстъпиха пред Полша с 0:1, а украинците загубиха с 0:2 от световния шампион Германия.

 

"Трябва да бъдем готови да се противопоставим на тяхната физика. В предишния ни мач не показахме тази грозна страна на футбола, макар че я владеем много добре. Не искам играчите ми да нарушават правилата, но трябва да играят по-твърдо, в рамките на допустимото, за да можем да бъдем равностойни на противника", заяви О'Нийл.

 

Шансовете на Северна Ирландия да продължи напред до голяма степен зависят от срещата с Украйна, тъй като в последния мач съперник на британците ще бъде фаворитът Германия. О'Нийл се пошегува, че се надява най-запомнящият се момент на тима му на европейското първенство да не бъде изпълнения от капитана Стивън Дейвис център от срещата с Полша. Тогава футболистът на Саутхямптън се превърна в първия играч на голямо първенство, който сам бие началния удар в мача. ФИФА въведе промяната в това правило в началото на месеца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки