Сензациите в пресата: Хибридът вече дължи 6,5 млн. на Литекс

Червените се отказаха от Буш, преговарят с друг нападател; Любо Пенев бил обиден заради Янев; Кипърци и румънци мътят главата на Диого Виана и още…

Сензациите в пресата: Хибридът вече дължи 6,5 млн. на Литекс

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 16 юни 2016 година:

„Меридиан мач”: Хибридът вече дължи 6,5 млн. на Литекс

Новото хибридно дружество между ЦСКА и Литекс няма да започне на чисто, както се опитват да внушат шефовете му. Проверка в Търговския регистър показва, че новосъздаденото ПФК ЦСКА - София ЕАД има 6,5 милиона дълг към фирмата „Литекс Комерс“. Това е било заложено още при регистрацията на дружеството, когато е обяснено кой е собстственикът и какъв в капиталът на клуба. Внесеният капитал при регистрирането е 100 000 лева, а останалите 6,5 милиона са дължими на фирмата „Литекс Комерс“. Това е и застраховка на ръководството, че няма да запише големи финансови загуби при положение, че БФС в крайна сметка не пусне новия отбор в Първа лига, като кликата около Гриша Ганчев ще си търси парите, дадени за отбора и базите. От футболната централа дадоха ясен сигнал, че ако новият ЦСКА е претендира да е наследник на чистия във финансово отношение Литекс, то клубът ще наследи историята на ловчанлии и ще има във витрината си 4 шампионски титли.

„Тема Спорт”: Червените се отказаха от Буш, преговарят с друг нападател
Серджиу Буш отпада от селекционния списък на ЦСКА, разбра „Тема Спорт". Армейците са се отказали от възможността да си върнат румънеца, след като първоначално той е бил сред обсъжданите за привличане имена. 31-кратните шампиони имаха идея да го вземат под наем от Шефилд Уензди, където го продадоха в началото на 2015 г. От страна на английския клуб не е имало спънки, но в крайна сметка от „Армията" ще търсят друго решение за усилване на конкуренцията и класата на върха на атаката. На „Армията" не си губят бремето и вече са се насочили към друг нападател, който евентуално да подсили тима. ЦСКА е започнал преговори с един от набелязаните за поста играчи и в близките дни ще стане ясно дали той ще се присъедини към отбора. На този етап Христо Янев разполага с две основни опции за поста -Преслав Йорданов и Бъорн Йонсен, както и 19-годишния Кирил Десподов, който също може да бъде използван на върха на атаката. Евентуалното привличане на централния защитник Николай Бодуров също отпада със сигурност като вариант.

„Меридиан мач”: Любо Пенев бил обиден заради Янев
Доскорошният треньор на Литекс Любослав Пенев бил обиден, че е пренебрегнат за сметка на Христо Янев. Легендата на „червените“ се е надявал, че ще бъде поканен да води новия отбор, който се очаква да бъде пуснат в елита. Любо Пенев вече два пъти е бил начело на „армейците“, като при първия престой си тръгна със скандал в ерата „Титан“, а след това се съгласи да помогне в труден момент, когато ЦСКА играеше последните си мачове в „А“ група през пролетта на 2015 година. Скандалният бизнесмен Гриша Ганчев обаче решил да даде шанс на младия и амбициозен Христо Янев, който спечели Купата на България. Това извадило извън нерви Пенев и било основната причина той да напусне Литекс още преди края на миналия сезон. Известно е, че треньорът си тръгна без да изтъкне причина, а в последните мачове треньор на Литекс бе Стамен Белчев.

„Тема Спорт”: Кипърци и румънци мътят главата на Диого Виана
Чуждестранни клубове се опитват да отмъкнат крилото на ЦСКА Диого Виана. Португалецът, който премина на „Армията" от Литекс, е атакуван с две оферти. Той е бил поканен от третия в кипърския елит Аполон Лимасол и 10-ия в Румъния ЧФР Клуж. Двата клуба са били много настоятелни в опитите си да взимат Виана, като са го засипали с обаждания, преди да започне подготовка с ЦСКА. 26-годишното крило обаче е отклонил офертите на Аполон и Клуж и е уверил ръководството на армейците, че могат да разчитат на него през новия сезон. За да потвърди своето намерение да играе за 31-крат-ните шампиони, Виана публикува вчера и снимка от функционалните прегледи, които премина в „Царско село". Португалецът има солидна визитка. Като юноша е част от школите на Спортинг и Порто, а след това играе в елитния холандски ВВВ Венло. После преминава през Пеняфиел и Жил Висенте, преди да подпише с Литекс през лятото на 2015 г. Виана тръгна силно, като вкара страхотен гол на Лудогорец (2:0) в Ловеч на 18 юли. После обаче получи две контузии, които го изкараха за дълъг период от терена. Записа общо 17 мача и 2 гола за Литекс в А и Б група.

„Меридиан мач”: Продължава подмяната с кадри от Ловеч
Скандалният бизнесмен Гриша Ганчев може и да закри футбола в Ловеч за една нощ, но няма никакво намерение да остави верните си кадри на улицата. Още при регистрирането на хибрида ЦСКА-Литекс за официален негов представител бе определен Трифон Попов, който бе президент на клуба от Ловеч. На първата тренировка като шеф на стадион „Българска армия“ се появи главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов и ясно показа кой ще бъде силната фигура. От кумува срама на пресконференцията се показа и Пламен Марков, за да могат феновете все пак да припознаят тима, тъй като в него не остана нито един истински „червен”. В ЦСКА-Литекс на работа бе назначен кубинецът Орландо Морера, за когото бе измислена длъжността оператор. За шеф на международния отдел пък от Ловеч бе докаран Стоян Петков, който дълги години бе пресаташе на Литекс и има роднинска връзка с Гриша Ганчев

„Тема спорт”: Славия тръгва в Европа само с двама от новите
Славия ще може да разчита само на двама от новите си играчи за старта на участието си в Лига Европа, разбра „Тема Спорт". Белите ще картотекират за първия квалификационен кръг Александър Бранеков и Божидар Васев. От ръководството вече усилено подготвят документите, за да ги входират в УЕФА. Крайният срок това да се случи е 20 юни (понеделник). Това означава, че почти сигурно чаканият румънец Александру Джурджу ще остане без права. 25-го-дишният бранител трябва да пристигне до ден-два в лагера на тима в Банско и да премине пробен период. Дори да бъде одобрен от треньора Александър Тарханов, то шансовете му да вземе участие в първите два официални мача на столичани за новия сезон са минимални. Белите, които се завръщат в Европа след 20 години отсъствие, ще стартират на 30 юни. Реваншът от първия квалификационен кръг е седмица по-късно. Паралелно с картотекирането Славия продължава и работата по селекцията. В плановете на белите е Георги Пашов, който напусна Монтана. „Признавам, че имах разговори с хора от клуба. За момента обаче не съм техен футболист и няма изгледи да започна тренировки с отбора. Имаме разминавания относно договора ми. Ще видим какво ще стане в следващите дни. Истината е, че ме търсиха и други клубове от А група”, обясни Пашов пред „Тема Спорт". Един от исканите в „Овча купел" бе крилото Даниел Генов, фланговият футболист направи силен пролетен полусезон за Пирин, като вкара победното попадение в решаващия мач с Монтана (1:0), с което орлетата се спасиха от участие на бараж. Двете страни обаче са се разминали в преговорите. Така засега освен Бранеков и Васев нито един друг нов футболист не е подписал с белите. В състава след наем в кипърския Анортозис обаче се завърна Жереми Манзоро.
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки