Крис Коулман: Поздравления за Рой, направи добри смени

Дошли сме на турнира, за да играе на осминафинал, остана оптимист селекционерът на Уелс

Крис Коулман: Поздравления за Рой, направи добри смени

Селекционерът на Уелс Крис Коулман джентълменски поздрави колегата си Рой Ходжсън за смените в мача Англия – Уелс (2:1), които обърнаха мача в полза на „Трите лъва”. Резервата Джейми Варди изравни, а друга резерва – Даниел Стъридж вкара победния гол в самия край.

„Точка за нас щеше да е фантастична. Те са много добър отбор, много силен. Поздравления за Рой (Ходжсън), той направи добри смени и знаехме, че ще ни натиснат. През повечето време ние изглеждахме силни на терена и въпреки че те владееха много топката, това не ни тревожеше”, коментира наставникът на Уелс след загубата.

Той поздрави своите играчи, но отчете и силата на английския отбор. Коулман заяви, че целта на Уелс си остава продължаване напред към осминафиналите.

„Момчетата показаха големи сърца. Останаха в мача до 60 секунди преди края, не взехме тази точка, за която работехме толкова здраво, разочаровани сме, но трябва да продължим напред. Дошли сме на турнира, за да продължим напред към осминафиналите. Ако сте уелсец, през цялото време сте чакали този мач, защото е срещу Англия, но за мен това е просто средният мач от общо три. Продължаваме напред и трябва да реагираме срещу Русия. Когато пускаш играчи като Варди и Стъридж вместо Стърлинг и Кейн... това са топ играчи. Знаехме, че ще е тежко, беше едно дерби в старомоден стил. Те бяха в много добра форма преди турнира и бяха разочаровани след точката срещу Русия”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки