Клинт Демпси прати домакина САЩ на полуфинал (ВИДЕО)

Американците победиха Еквадор с 2:1 в първия четвъртфинал на Копа Америка и чакат Аржентина или Венецуела

Клинт Демпси прати домакина САЩ на полуфинал (ВИДЕО)

Клинт Демпси бе героят за САЩ с гол и асистенция при успеха с 2:1 над Еквадор, който донесе на домакините класиране за полуфиналите на Копа Америка Сентенарио. Така янките очакват победителя от мача между Аржентина и Венецуела на полуфинал във вторник.

На „Сенчъри линк фийлд” в Сиатъл, Вашингтон, Юрген Клинсман направи само една промяна от състава, който победи Парагвай с 1:0 и Мат Беслър замени наказания ДеАндре Йедлин. Густаво Кинтерос също направи само една рокада в своя тим и пусна Аройо вместо контузения Айови.

Първият четвърт час беше оспорван и без добри положения. Шанс за гол се откри първо пред Боби Ууд в 17-ата минута, но той загуби баланс и стреля встрани.

В 22-ата обаче Ууд показа физическа мощ и гардира топката срещу защитник, стигна аутлинията вдясно и върна назад за Джърмейн Джоунс, който веднага центрира, а нападателят на Сиатъл Саундърс Клинт Демпси с глава се разписа на домашния си стадион за 1:0, засичайки отлично в обратния десен ъгъл.

В добавеното време на първата част еквадорците откраднаха в половината на съперника и Аройо се устреми сам напред, Брад Гузан внимаваше и спаси удара му от малък ъгъл по левия фланг.

Еквадор започна добре втората част, но Енер Валенсия направи голям пропуск след отклонена топка от Антонио Валенсия. Точно Антонио Валенсия обаче направи глупост и изрита Алехандро Бедоя без топка на тъча, което му донесе втори жълт картон и Еквадор остана с 10 души в 52-ата минута. Американците обаче не можеха да повярват, че Джърмейн Джоунс също бе изгонен в мелето с директен червен картон и Клинсман се хвана за главата.


Демпси овладя ничия топка в наказателното поле в 65-ата минута и пусна по диагонала към десния ъгъл, където деветката Зардес довкара от непосредствена близост пред вратата за 2:0.

Еквадор се върна в мача със заучено изпълнение на пряк свободен удар. Всички чакаха остро центриране пред вратата, но Валтер Айови заложи топката на границата на наказателното поле за Михаел Аройо, който с мощен шут в долния ляв ъгъл направи 2:1.

Енер Валенсия изпусна два златни шанса с глава да изравни и да вкара мача в продължения и САЩ е на полуфинал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки