Меси и Игуаин пратиха Аржентина на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Чили се подигра с Мексико след 7:0 (видео)

Меси и Игуаин пратиха Аржентина на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аржентина разби Венецуела с 4:1 в четвъртфиналите на турнира Копа Америка и така се класира за полуфиналите, където ще срещне домакините от САЩ.

Междувременно Чили се подигра с Мексико и след успех със 7:0 също продължава напред, а следващият съперник на Алексис Санчес и компания ще е отборът на Колумбия.

Лионел Меси започна като титуляр срещу Венецуела и се отличи с едно попадение и две асистенции.



Той изведе Гонсало Игуаин още в осмата минута за първото попадение в срещата, а 20 по-късно звездата на Наполи направи резултата 2:0.



Самият Меси бе точен в 60-ата, след като преди това Луис Сейхас изпусна дузпа за Венецуела, стреляйки леко и право в ръцете на вратаря.

Все пак в 70-ата минута звездата на тима Саломон Рондон вкара почетното попадение за своите, а резервата Ерик Ламела оформи крайния резултат секунда по-късно след нова асистенция на Меси.



Така Лео продължава преследването си на първи трофей с Аржентина. Гаучосите не са печелили значима надпревара от 1993-а година, когато триумфираха именно в турнира за Копа Америка.

През 2014-а Меси и ко паднаха в мача за купата на Мондиала в Бразилия, а преди 12 месеца загубиха с дузпи от Чили на финала за Копа Америка 2015.

Носителите на трофея унижиха с 7:0 Мексико, като Едуардо Варгас вкара четири гола.

Едсон Пуч добави две попадения, а Алексис Санчес също се разписа и така разочарова близо 60 000 мексиканци, дошли на гледат на живо ¼-финала.

Срещата се игра в Санта Клара пред общо 73 000 зрители, а след нея чилийците продължиха успешно защитата на титлата си. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки