Сензациите в пресата: ЦСКА взима топнападател, Менголо чака неустойка от Левски

Дразнят хибрида с викове "Литекс"; В Лудогорец не искат шведи на старта в ШЛ; Бек на Литекс вариант за Левски; Пирин покани Борислав Стойчев и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА взима топнападател, Менголо чака неустойка от Левски

Сензациите в пресата днес, неделя, 19 юни 2016 година:

„Тема спорт”: ЦСКА привлича топнападател до дни

ЦСКА ще привлече топнападател в близките дни, разбра "Тема Спорт". Армейците са в напреднали преговори с играч от чужбина и ако всичко протече без изненади, новото попълнение може да се присъедини към отбора още през следващата седмица. Все още около договора на нападателя има детайли за уточняване и привличането му не е на 100% сигурно. Но ЦСКА прави всичко възможно, за да вземе такъв играч за върха на атаката, който да отговаря на шампионските амбиции на отбора. Сделката е въпрос на два-три дни. Червените искат да засилят допълнително качеството и конкуренцията в нападение, като на този пост те разполагат с двама по-опитни играчи -Преслав Йорданов и привлеченият от Аитекс Бьорн Йонсен. Там може да действа и Кирил Десподов, но той е само на 19 г. и трудно може да играе ключова роля в битка за титлата. Затова армейците ще вземат поне още един нападател, за да са напълно подсигурени на този пост и като класа, и като конкуренция. Вчера в доста медии бе спрегнато името на 27-го-дишния аржентинец Муриел Орландо като евентуално ново попълнение на ЦСКА за върха на атаката. За последно нападателят е играл в елитния чилийски Антофагаста, като има 16 мача и 5 гола през изминалия сезон. Двама от ръководните фактори в ЦСКА обаче бяха категорични пред "Тема Спорт", че играчът не е в плановете на клуба. "Какъв е този нападател с толкова малко голове в кариерата си? Няма начин той да се озове в ЦСКА", гласеше един от коментарите на отговорно лице в клуба. Червените са се прицелили в далеч по-класен играч за този пост и привличането му се очаква да стане факт в близките дни. Освен на върха на атаката, армейците се очаква да се подсилят и с още един много силен играч, вероятно също от чужбина. Все още няма развитие около бъдещето на десния бек Станислав Манолев. Той има принципна договорка да играе за ЦСКА в А група, но не е започнал тренировки с тима. Манолев е искан и от турски отбор. В същото време стана ясно, че Изпълком на БФС ще има в петък, 24 юни.

„Тема спорт”: Менголо чака тлъста неустойка
Левски ще има големи проблеми около разтрогването на договора на Джъстин Менголо. Камерунецът не попада в плановете на Люпко Петрович за новия сезон. Раздялата с него обаче не е лесна. Причината е, че той има договор за още две години. Сините са склонни да платят на 22-годишния играч неустойка, но не по-голяма от 2-3 месечни заплати. Тази новина не се е харесала на Менголо, който иска да прибере далеч по-голяма сума. Джъстин пристигна на „Герена" през зимата и бе направен от предишния спортен директор Георги Иванов един от най-скъпо платените играчи в състава. Той притежава добра скорост и техника, но бързо разочарова. Менголо не спазваше тактическите указания на бившия треньор Стойчо Стоев - не обичаше да се връща в защита. Освен това той бе преследван от контузии, а и не бе почитател на стриктното спазване на режима. В последния мач от миналата кампания Петрович го пусна като централен нападател, но играчът не се представи на ниво. И логично отпадна от сметките на сините. Джъстин изигра 7 мача за Левски през кампанията, престоя на терена 234 минути и не отбеляза нито един гол. Въпреки това ще понапълни добре банковата си сметка. Вече се появиха информации, че ситуацията около Менголо следи Георги Иванов-Гонзо, който ще поеме Черно море. Той може да вземе играча само, ако е свободен агент.

"7 дни спорт": Дразнят хибрида с викове "Литекс"
Куриозна случка се разигра в Тетевен, където Литекс-коригиран води подготовка. По информация на "7 дни спорт" фен е посетил една от тренировките на хибрида и сериозно е подразнил треньори и шефове. "Литекс, Литекс", скандирал човекът и се заял с нападателя Бьорн Йонсен. Фенът не обяснил каква точно е била целта му, но от отбора набързо го изгонили. В същото време легендата на ЦСКА Радослав Здравков се обяви твърдо против подобни преименувания и промени. "Няма как с лека ръка да припозная друг клуб на мястото на ЦСКА. Не мога и да повярвам, че успехите ни просто ей така ще изчезнат", каза Здравков.

„Тема спорт”: В Лудогорец не искат шведи на старта в ШЛ
В Лудогорец не горят от желание да се паднат срещу шведския първенец на старта си в Шампионската лига, разбра "Тема Спорт". Жребият за най-комерсиалния турнир е в понеделник (б.а - утре) от 13:00 часа. Най-тежкият потенциален съперник за разградчани във втория квалификационен кръг е ИФК Норкьопинг. В последните дни в лагера на зелените сериозно са обсъждали предстоящия жребий, футболистите са се обединили в мненията си, че шведите са един от най-опасните отбори в урната на непоставените. Шампионатът на Швеция се намира в 12-ия кръг, но в момента е спрян заради течащото европейско първенство във франция. След изиграването на малко повече от 30 % от мачовете Норкьопинг заема втора позиция и затвърждава силно-то си представяне от миналата кампания. Тимът изостава на три пункта от Лудогорец завърши първия Малмьо и е с реални шансове да дублира титлата си от миналия сезон. Припомняме, че в предходното издание на ШЛ шведският представител Малмьо стигна до груповата фаза на турнира, където бе заедно с Реал Мадрид, ПСЖ и Шахтьор Донецк. В плейофите на турнира пък небесносините се разправиха с шотландския първенец Селтик. Досега Лудогорец нито веднъж не се е изправял в официален мач срещу скандинавски клуб. Сред останалите нежелани потенциални съперници са словенският Олимпия Любляна, израелският Апоел Беер-Шева и унгарският Ференцварош. Всички останали противници са далеч по-приемливи. Един от отборите, които зелените могат да срещнат, е люксембургският Дюделанж. С тях Лудогорец игра през сезон 2014/15, като в Разград спечели с 4:0, а в гостуването си завърши 1:1. Другите български отбори - Левски, Берое и Славия, ще научат съперниците си в Лига Европа след 14:00 часа в понеделник.

„Тема спорт”: Бек на Литекс вариант за Левски
Иван Горанов може да се завърне на Терена", разбра "Тема Спорт". Последните 2,5 години футболистът бе част от Литекс. След края на изминалата кампания обаче бе освободен. В нея левият бек игра 13 мача в Б група (след анулиране на резултатите на отбора в А група и изваждането му от елита). От "Герена" вече са говорили с играча. Още повече че треньорът Люпко Петрович познава отлично качествата му. През 2015-а година той на два пъти му бе треньор в Ловеч. До пристигането на Горанов на „Герена" може да се стигне, ако наистина Сърджан Лукин се оперира. Румънецът настоява, че се нуждае от хирургическа интервенция на коляното, която ще го извади от строя за три до шест месеца. В противен случай може да се стигне до тежка травма и преждевременно прекратяване на кариерата. От лекарския щаб са на мнение, че Лукин може да се лекува само медикаментозно. Но ако все пак се оперира, сините ще са поставени в ситуация на пожар да взимат централен защитник. Идеята с евентуално привличане на Горанов е капитанът Веселин бъде преквалифициран в централен бранител. Иван Горанов е роден на 10 юни 1992 година и е юноша на Левски. Той направи дебюта си за сините през сезон 2010/2011 - първият му официален мач в А група бе при домакинския успех с 2:0 над Видима-Раковски през 2011-а. След това взе участие и при 1:0 над Черно море. През лятото на 2011 година той бе използван като разменна монета по трансфера на Тодор Христов в Левски. Горанов бе пратен в Берое, а освен това сините платиха и 200 хиляди лева на заралии. След това Христов разочарова при столичани. Левски иска да си върне още един свой играч - Антонио Вутов. Той е собственост на италианския елитен Удинезе, а през миналата кампания игра под наем в третодивизионния Пескара. От "Герена" ще пробват да вземат офанзивния халф под наем. В момента приоритет на новия генерален мениджър Андрей Желязков и спортния директор Станислав Ангелов са привличане на плеймейкър и централен защитник. Опция за последната позиция е и Даниел Златков, който напусна Ботев Пловдив. 

„Тема спорт”: Пирин Бл покани Борислав Стойчев
Ръководството на Пирин Благоевград е отправило оферта към защитника Борислав Стойчев. През пролетта бившият бранител на Левски бе част от Черно море, след като преди това се подвизава в Гърция. 29-годишният футболист участва в 9 мача за варненци в А група. Вече бившият треньор на моряците Никола Спасов обаче се отказа от услугите му и сега Стойчев е свободен агент. Пирин се нуждае от подсилване в отбрана. Причината е, че си тръгна Александър Дюлгеров. Той бе основна фигура в състава, но отиде в ЦСКА. Прекратен бе договорът на Емил Виячки. Очаква се подготовка с Пирин да започне Мартин Кавдански, който през миналия сезон бе в Локомотив Пловдив. Пирин иска да привлече и напусналия Ботев Орлин Старокин, но универсалният играч все още не е дал отговор на шефовете. Първата тренировка на орлетата е насрочена за утре. На нея трябва да присъстват вратарят Георги Аргилашки (идва като преотстъпен от Лудогорец), както и нападателят Станислав Костов (за последно бе в Берое). Днес трябва да стане ясно и кой ще изведе отбора на заниманието. Очаква се това да е Стефан Генов, който води заключителни преговори с шефовете да наследи Наджи Шенсой. В противен случай това ще е Добри Митов, който бе помощник-тренъор на косоваря.
 
Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки