Победи за Чамов и Банабаков на олимпийската квалификация по бокс в Баку

Българското участие днес включва четирима боксьори

Победи за Чамов и Банабаков на олимпийската квалификация по бокс в Баку

Симеон Чамов преодоля с убедителните 3:0 съдийски гласа (29:27, 30:26, 29:27) канадеца Мохамед Ел Абделауи във втория кръг на олимпийската квалификация по бокс в Баку в категория до 69 кг. Чамов нямаше никакви проблеми с представителя на Канада и в 3-ия кръг ще срещне свой стар познайник.

Това е Ярослав Самофалов от Украйна. През 2015-а година двамата се срещнаха два пъти. Най-напред през зимата Чамов се наложи на финала на турнира Странджа в София, а през юни отново в Баку на Европейските игри победител беше украинският боксьор. Самофалов отстрани Истефанос Кори от Австралия, а срещата с българина е утре.

Още в 51-ата секунда пък Чамов нокаутира Линдел Марселин от Сейнт Лусия в първия кръг. В тази категория на Олимпийските игри отиват петима боксьори. В категория до 49 кг Тинко Банабаков отстрани Леандро Бланк от Аржентина с 2:1 съдийски гласа в първия кръг на квалификацията. Точкуването на съдиите беше 29:28, 28:29, 29:28, а следващият съперник на българина е 24-годишният индиец Лайшрам Девендро Сингх, който не би трябвало да бъде препятствие за Банабаков.

Единственото сериозно постижение на Сингх е сребърен медал от Игрите на Британската общност в Глазгоу през 2014-а година. Но пред Тинко има дълъг път, тъй като единствено финалистите печелят място за Рио де Жанейро. Българското участие днес е за четирима боксьори. Кристиян Димитров (до 91 кг) излиза срещу Стефан Николич от Австрия.

При победа утре има много сериозно изпитание - номер 2 в схемата Хулио Сезар Кастийо Торес от Еквадор. При 52-килограмовите Даниел Асенов излиза Хосе Келвин де ла Ниеве Линарес от Испания. При най-тежките (над 91 кг) Петър Белберов ще срещне монголеца Енкхабаатор Дашдондонг в бой от 2-ия кръг. В категория до 64 кг Айрин Исметов ще се изправи срещу Дийн Уилям Уолш от Република Ирландия в среща от първия кръг.

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки