Франция удари три греди при 0:0 срещу Швейцария (ВИДЕО+СНИМКИ)

Равенството устройва и двата отбора, които продължават напред към осминафиналите

Франция удари три греди при 0:0 срещу Швейцария (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция удари на три пъти напречната греда, но не успя да вкара при 0:0 срещу Швейцария в последното завъртане в Група А на Евро 2016. Погба удари две греди през първата част, а Пайе го направи още веднъж след почивката, но равенството устройваше и двата отбора, които се класират за осминафиналите след 90-те минути на „Пиер Мороа” в Лил.

Франция спечели групата със 7 точки, Швейцария е на второ място с 5. Албания победи Румъния с 1:0 и финишира на трето място с 3 точки след първия и гол и успех на голям форум. Румъния отпадна безславно.



В Лил Дидие Дешан направи цели пет промени в своя състав. Той съхрани застрашените от наказания Жиру и Канте, даде почивка на Пайе и замени Марсиал и Матюиди. Владимир Петкович направи само една промяна на върха на атаката, където стартира 19-годишният Емболо.

Хикс устройваше и двата отбора, но началото беше много оживено с атаки и към двете врати. Пол Погба блестеше за „петлите”, но нямаше късмет да вкара и на два пъти удари напречната греда.

След корнер за „кръстоносците” в осмата минута топката стигна до Джуру пред голлинията, но той падна и с гръб към вратата не успя някак да ритне назад и голът се размина.

Пред другата врата в 12-ата минута Погба стреля силно, Зомер не реагира добре и след неговото избиване топката кацна върху напречната греда и излезе пак в корнер. Още в следващата минута Погба получи отляво и шутира с външен фалц, Зомер се разтегна и изби.

Полузащитникът на Ювентус нямаше късмет и в 18-ата минута. Тогава той напредна с широка крачка през центъра и препарира Зомер с мощно воле, но топката за втори път срещна напречната греда.

Темпото спадна доста след 25-ата минута и опасните атаки секнаха, а Франция трупаше корнер след корнер без особен ефект. Съдията спря обещаваща атака на Коман с много спорен фаул в атака, а Зомер внимаваше и не позволи на Жиняк да достигне хубав извеждащ пас.

Първата част приключи с три скъсани фланелки и една спукана топка след единоборство между Гризман и Бехрами пред наказателното поле на швейцарците.

През втората част мачът повече приличаше на контрола с епизодични отделни проблясъци от играчите на двата отбора.

Бехрами поправи грешка на Джуру и успя да отнеме от краката на напиращия към вратата Гризман. В следващата минута Погба намери Гризман, който направи двойни с Жиняк и стреля под гредата, но твърде централно и Зомер изби над целта.

Дешан пусна Пайе на мястото на Коман в 63-ата минута и това раздвижи френската атака. Муса Сисоко мощно проби по десния фланг на скорост и центрира, Пайе налетя върху топката с воле от въздуха, но топката за трети път разтресе напречната греда на швейцарската врата.

10 минути преди края Пайе пак бе близо до гола, ала тупалката му от границата на наказателното поле мина покрай дясната греда. В последните минути Пайе нацели Сисоко от пряк свободен удар на отлична позиция и ремито се запази.

ЕП 2016, Група A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Франция 3 2 1 0 3 7
2 Швейцария 3 1 2 0 1 5
3 Албания 3 1 0 2 -2 3
4 Румъния 3 0 1 2 -2 1

 

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки