Сензациите в пресата: Станилав Манолев отказа на ЦСКА, отива в Турция

Лудогорец обмисля трансфер на още един нападател, Славия пробва трима руснаци

Сензациите в пресата: Станилав Манолев отказа на ЦСКА, отива в Турция

Сензациите в родната преса на 20 юни, понеделник, 2016 година:

24 часа: Станислав Манолев отива в Турция, отказа на ЦСКА


Националът Станислав Манолев се размина с ЦСКА. Той е получил из­ключително добра оферта от отбор в турската Суперлига и вероятно ще подпише с него. В момента Манолев все още е състезател на руския „Ру­бин", докато изтече контрактът му на 30 юни.

Над 100 запалянковци посетиха ЦСКА в почивните дни, за да подкреп­ят отбора на първия лагер в Тетевен.



Една от фракциите в агитката на „червените" „Офанзива" взе решение да се саморазпусне. Тя бе единствена­та, която остана против покупката на „Литекс" от страна на новото друже­ство на ЦСКА.

Според румънските медии новият треньор в щаба на Христо Янев Томас Нойберт е напуснал неправомерно „Стяуа" и ще бъде заведено дело за 300 хил. евро компенсация. Германският спец обаче е категоричен, че е скъсал договора си правомерно. Христо Янев се отказа от европейското, за да про­дължи работата си в ЦСКА.



Тема Спорт: Лудогорец открива новата база най-рано в края на юли

Новата база на Лудогорец ще бъде открита най-рано 6 края на юли, научи "Тема Спорт". Идеята на ръковод­ството е това да стане пре­ди първия кръг от новото първенство в България. Се­зонът трябва да стартира в последния уикенд на следва­щия месец (30-31 юли). Разби­ра се, плановете на зелените могат да се променят, ако отборът се падне гост на старта. Това означава, че строителите ще получат още около една седмица за ра­бота. Любопитно е, че в по­следните три кампании Лудо­горец неизменно започваше далеч от Разград - през 2013 в Любимец, през 2014 в Хасково и през 2015 в Ловеч като гост на Литекс.

В момента новата част от тренировъчния комплекс на зелените е на 75 процента завършена. Напълно изграде­ни са 2 от терените, а на останалите три се полага тревно покритие.

Както е известно, инве­стицията в кампа ще бъде в размер на 15 милиона лева. Разширението на базата включва 4 игрища с естестве­но и едно с изкуствено покри­тие, като всичките ще раз­полагат с осветление и дре­наж, полигон за тренировка на вратари, тенис корт, нова сграда за съблекални и кабине­ти за треньорите от акаде­мията, както и възстанови­телен център. Един от тере­ните ще разполага и с трибу­на, която ще има 500 седящи места и ще приема мачовете на юношеските гарнитури.

През следващата седмица местният парламент ще раз­глежда внесената преди дни от кмета д-р Валентин Ва­силев нова докладна за кон­цесия на "Лудогорец Арена". Заседанието е планувано за 28 юни.



Тема Спорт: Лудогорец обмисля трансфер на още един нападател

Лудогорец може и да не е сложил край на селекция­та си с привличането на Густаво Кампаняро. Бразил­ският халф подписа преди сед­мица с разградчани и стана вторият нов след защитника Игор Пластун. Спортно-тех­ническото ръководство е дис­кутирало на лагера в Смолян възможността да бъде взет още един бранител и центра­лен нападател. Засега ангажи­рането на стопер е на втори план, тъй като треньорът Ге­орги Дерменджиев има на разположение трима освен Пла­стун. Това са Козмин Моци, Ге­орги Терзиев и 18-годишният Венцислав Керчев. В предни позиции обаче разградчани не разполагат с равностоен за­местник на Клаудиу Кешерю. Нито Жуниор Кишада, нито Цветелин Чунчуков са на него­вото ниво. Това се видя много добре през последния сезон, когато, макар че румънският национал изпадна в сериозна голова суша, продължи да бъде неизменен титуляр.

Гийермо Селис, който бе желан от Лудогорец преди трансфера на Кампаняро, поч­ти сигурно ще подпише с пор­тугалския Брага. Изданието "О Jogo" твърди, че сделката е на финалната права. Според ма­териала клубът ще плати за правата му 2 милиона евро на настоящия му тим Хуниор. Президентът на колумбийци­те Алфредо Гонсалес - Рубио признава, че е била получена много добра оферта от Лудо­горец, но играчът е отказал да продължи кариерата си в България.



Тема Спорт: Славия пробва и трима руснаци

Трима млади руски футболи­сти са пристигнали в лагера на белите в Банско, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за цен­трален нападател и двама за­щитници. Засега имената им не са известни. Ясно е, че те ще преминат пробен период и ако бъдат одобрени от треньора Александър Тарханов, ще полу­чат договори.

Наскоро към тима в Банско се е присъединил и бранителят Юлиян Чапаев. Той е роден на 3.08.1996 година и е юноша на ЦСКА. Талантът се е подвизавал освен в академията на армейци­те и в тима на Септември София, който бе воден от Нико­лай Митов. Защитникът изкара година в дубъла на немския РБ Лайпциг. Освен не­го да впечатлят Тарханов ще се опитат още нападателите французинът Фран Коре, играл в Септември Симитли, и Аймен Суда, подвизавал се в Локо ГО. Последният е на 23 годи­ни и записа 5 мача и 1 гол за же­лезничарите в Б група.

Вчера белите проведоха двустранна игра, която бе на­блюдавана от президента на клуба Венцеслав Стефанов. По програма тимът има само ед­на контрола преди старта в Европа - срещу Пирин Бл на 25 юни в Банско.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки