Борислав Попов: Скоро ще кажем за ПФК ЦСКА-София

Изпълком няма да има тази седмица, заяви изпълнителният директор на БФС

Борислав Попов: Скоро ще кажем за ПФК ЦСКА-София

Изпълнителният дирек­тор на БФС Борислав Попов говори по горещите теми около ЦСКА в последните дни.

"Каквото има за ЦСКА, ще го обявим в най-скоро време, не се притеснявайте. Надя­вам се още до края на седми­цата да го съобщим. Изпълко­мът ще се проведе, когато го насрочи президентът на БФС. Но такъв със сигурност ще има. Тази седмица очевидно няма да има Изпълком. С твърда дата не искам да се наемам, но не мисля, че ще се проточи дълго", каза Попов.

"Засега не мога да кажа какъв ще е окончателният състав на Първа лига. Това само Изпълкомът може да го обяви, не бих искал да го из­преварвам. Аз, каквото е необходимо, съм го предо­ставил на Правната комисия и тя трябва да излезе със становище по казуса на ЦСКА. Още не съм се запознал с него, тъй като не са ми го предоставили. Юристите си знаят, нямаме право да им се месим. Моята задача беше да им предоставя цялата до­кументация, което вече съм го направил", добави още един от членовете на Изпъл­кома.

"За Б група още няма ясно­та как ще се процедира и колко ще са отборите. Тряб­ва да гадая. По този въпрос най-вероятно ще се произне­се Изпълкомът", коментира Борислав Попов.

Очаква се Изпълкомът да се проведе през следващата седмица. До този момент ня­колко независими източници коментираха пред "Тема Спорт", че Правната коми­сия е дала зелена светлина на дружеството. Реално погле­днато, няма и причини то да бъде спряно.

Веднага след като Изпълко­мът обяви, че ЦСКА се завръ­ща в А група, армейците ще предприемат светкавични решения, свързани с бъдеще­то на клуба. В това число влизат и разговори с Министерството на спорта, от което се очаква да прехвър­ли "Армията" и Панчарево на ПФК ЦСКА-София.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки