Бойко Борисов откри многофункционална спортна зала в Кубрат

Проектът е финансиран с близо 4 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони

Бойко Борисов откри многофункционална спортна зала в Кубрат

Министър-председателят Бойко Борисов откри официално днес новата многофункционална спортна зала в Кубрат. Проектът за изграждане на залата е финансиран с близо 4 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.

 
На церемонията присъстваха министрите на младежта и спорта Красен Кралев, на земеделието и храните Десислава Танева и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. На събитието бяха още кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов, кметът на Разград д-р Валентин Василев, областният управител на Разград Манол Кившанов, народните представители от Разградския избирателен район Михаил Тодоров и Гюнай Хюсмен, Касим Дал  и много граждани.
 
Бойко Борисов благодари на попа и ходжата за благословите и добрите думи, изказани по време на водосвета. „Именно в този край, който не знам защо ние го наричаме смесени региони, това е най-добрия начин  – попа и ходжата да са заедно”, отбеляза премиерът. Той подчерта, че целия свят се дели, правят се нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тук, в Кубрат го питат само за пенсии и за асфалт. „Никой не ме пита за кораби и самолети, а за заплати и пенсии”, заяви Борисов. 
 
Той посочи, че в момента в региона се ремонтират 60 км. пътища. „Тези, които са минавали покрай Шумен, Венец, Дулово и Силистра знаят какви са пътищата. Бъдете сигурни, че ще направим това, което е необходимо", каза още Борисов. „Когато правим едно, правим и друго – обещали сме и правителството удържа на думата си”,  допълни премиерът. 
 
„Това е един прекрасен район, много англичани се чудят как да се върнат обратно в Англия,  проблемите са за Великобритания не са за нас, сигурно гражданство, добре дошли са, ние сме отворени“ , каза още с усмивка премиерът.
 
При посрещането си премиерът получи подарък  от общинската администрация - плюшеното мече за внука си Бойко.
 
Кметът на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов заяви, че е изключително щастлив да даде официалното начало на съществуването на едно самостоятелно спортно съоръжение от подобен мащаб за град Кубрат. „Многофункционалната спортна зала е придобивка, която ние чакахме отдавна и тя стана реалност и функционира в резултат на усилията на предишното общинско ръководство и благодарение на финансовата помощ от Програмата за развитие на селските райони”, каза той. Исмаилов подчерта, че спортът в община Кубрат има своите традиции и слава в спортове като хандбал и борба. Общината е дала шампиони като Хасан Исаев, Нермидин Селимов, Тайбе Юсеин, Миглена Маркова и др. 
Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста

Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

Красен Кралев анализира пред спортната общност във Варна случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще

KРИБ и НСА подписаха споразумение за сътрудничество

Аз лично съм съпричастен с мисията на Националната спортна академия, обяви Кирил Домусчиев

Министър Глушков заварил две програми пред провал, едната вече има финансиране

Екипът на министъра е предприел спешни мерки, за да изпълни плановете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки