1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Люпко прави Аниете плеймейкьр с Марибор

Сензациите в пресата: Люпко прави Аниете плеймейкьр с Марибор

ЦСКА чака трима нови; Симеоне е открил новия в Лудогорец, феновете на ЦСКА с обръщение към всички институции

Сензациите в пресата: Люпко прави Аниете плеймейкьр с Марибор

Ето някои от заглавията в спортната преса на 1-ви юли, петък, 2016г. 

Тема Спорт: Люпко прави Аниете плеймейкьр с Марибор

Антонио Аниете ще е новият плеймейкьр на Левски. Това е решил старши треньорът Люпко Петрович. Сърбинът се надяваше сините да си осигурят играч на тази позиция, като една от първите опции бе Абделах Зубир. Пропадането на сделката с французина обаче е накарала специалиста да реагира мигновено. Заради това той изпробва голмайстора на А група и Левски за сезон 2014/15 в ролята на атакуваш халф в контролата с Дунав Русе (3:2). След нея носителят на КЕШ за 1991 година с Цървена звезда заяви, че е изключително доволен от представянето на Аниете. Предвид все по-малкото оставашр време до първия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа със словенския Марибор, то сърбинът не смята да прави повече 
експерименти, а да залага само на Аниете като плеймейкьр. В проверката със сръбския Радник Сурдулица на 3 юли испанецът пак ще действа там. През първата част той почти сигурно ще играе с Венцислав Христов, а след това Петрович ще го пробва и с Бабатунде Аденижи.
Решението на Люпко да залага на Аниете като плеймейкьр е повлияно и от контузията на Мехди Бурабия. Французинът е със счупен пръст на ръката и се подложи на операция, като ще бъде извън терена поне още 20 дни. Това означава, че той ще пропусне първата среща с Марибор на 14 юли, а и едва ли ще бъде в добро функционално състояние за реванша, който е на 21 юли на „Герена". На този етап е ясно, че единият от дефанзивните халфове, на които Петрович ще разчита, е Георги Костадинов. Вариантите за негов партньор са Роман Прохазка и Джереми де Ноойер. На практика Антонио Аниете ще се явява заместник на сънародника си Мигел Бедоя, който напусна сините по посока Кипър. Двамата дойдоха заедно на „Герена" преди 2 години при испанския треньор Пепе Мурсия. 



Тема Спорт: ЦСКА чакат трима нови до дни

ЦСКА чака три нови попълнения в следващите дни, разбра "Тема Спорт". Армейците имат договорка с играчите и се очаква те да се присъединят директно към лагера на отбора в Австрия. Преговорите с набелязаните футболисти са факт от доста време. Но размотаването на БфС и липсата на официални новини около статута на червените забавиха селекцията. Сега след становището на Правната комисия обаче няма проблеми пред ЦСКА да обяви новите си попълнения и това ще стане факт в следващите няколко дни. 31-кратни-те шампиони ще вземат централен нападател. В момента

те разполагат само с един по-опитен футболист на този пост - Преслав Йорданов. Другата опция Бьорн Йонсен напусна лагера в Тетевен u повече няма да е част от ЦСКА.
Освен централен нападател армейците ще вземат още двама нови. Червените почти сигурно ще привлекат халф с офанзивни функции. Не е изключено освен тримата чакани да има и други попълнения, които ще бъдат представени на малко по-късен етап.
Вчера в някои медии се появи информация, че ЦСКА се интересува от нападателя на румънския Търгу Муреш филип Язвич. Според източници на Тема Спорт" обаче от клуба нямат намерение да привличат хърватския футболист.

Тема Спорт: Симеоне открива новия в Лудогорец

Лудогорец няма да плаща трансферна сума за аржентинския защитник Хосе Луис Паломино, научи „Тема Спорт". 26-годишният футболист пристигна в клуба като свободен агент, след като договорът му с новака във френския елит Метц приключи вчера. В никакъв случай новото попълнение няма да излезе напълно безплатно. Ръководството е убедило бранителя да пристигне в Разград със сериозна сума на ръка, а и с голям бонус при влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Преговорите между двете страни са продължили близо три месеца. Договорът му е за срок от 3 години.
Високият 190 см футболист е третото ново попълнение на тима през това лято след Игор Пластун и Густаво Кампаняро. Клубът ще плати само за правата на украинеца, който пристигна от Карпати Лвов. Трансферната сума възлиза на около 500 хиляди евро. Кампаняро също както и Паломино идва като свободен агент и е получил личен бонус.
Юношата на Сан Лоренсо бе представен вчера официално от клуба от Разград. Той получи от спортния директор Методи Томанов фланелката с номер 5, а по-късно направи и първа тренировка с новите си съотборници в Австрия. С неговото привличане лятната селекция на Лудогорец приключва.
Паломино е започнал кариерата си в родния Сан Лоренсо. Той прави дебют за мъжкия тим в елита на Аржентина на 29 септември 2009 г. при успеха с 3:2 като гост на Тигрес. По това време наставник на тима е не кой да е, а извелият Атлетико Мадрид до два финала в ШЛ и титлата в Испания през 2014 Диего Симеоне. Спецът от Буенос Айрес пуска Паломино като титуляр, но го сменя в 54-ата минута. След това Чоло разчита в още 4 срещи на бранителя и го оставя пълни 90 минути на терена. Паломино напуска Сан Лоренсо точно преди идването на настоящия селекционер на Чили Хуан Антонио Пици през октомври 2012 година. Той преминава в Архентинос Хуниорс, където за един сезон записва 18 срещи. През лятото на 2014-а Хосе е привлечен в елитния Метц. Тимът изпада в първия му сезон там, но той успява да помогне за завръщането му в Лига 1 след една година изгнание.
„Вярвам, че ще допринеса за това Лудогорец да постигне целите си. Знам, че те са високи. Играл съм в Европа. Не се нуждая от адаптация. Наясно съм, че в Лудогорец има доста чуждестранни футболисти, които са помогнали за успехите в България и Европа. Надявам се аз да съм поредният такъв", заяви аржентинецът.

Меридиан Мач: Фенове на ЦСКА: Това не е КТБ или ПЧБ

 Обединени привърженици за спасението на ЦСКА написаха декларация, която адресираха до всички институции в България - президент, министър-председател, председател на НС, министър на финансите, министър на спорта, главен прокурор, президент на БФС.

„Уважаеми госпожи и господа, обръщаме се към вас с призив за решителна намеса във връзка с опита за заличаване и подмяна на най-успешния български футболен клуб ПФК ЦСКА АД. Това, което ни провокира да излезем с тази декларация е случилото се в последните 24 часа, а именно допускането на ПФК Литекс Ловеч АД до участие в Първа професионална лига на българското първенство по футбол под името ПФК ЦСКА София ЕАД. Считаме това за недопустимо предвид внесените планове за оздравяване на ПФК ЦСКА АД, по които още не са се произнесли финансовия министър и българският съд. Допускането на втори клуб с името ЦСКА в българското първенство в конкретната ситуация компрометира полаганите в момента колосални усилия за оздравяване на автентичния клуб и уврежда пряко интересите на кредиторите, сред които е българската държава, както и поставя под съмнение изобщо наличието на законност и справедливост в нашето общество.

Категорично се противопоставяме четирите свещени букви ЦСКА да бъдат поставени редом до печално известни абревиатури като ПЧБ и КТБ. Ще допусне ли държавата с исканата подмяна на Литекс с ЦСКА да бъде ощетен българския данъкоплатец с 15 млн. лв! И как държавата ще има наглостта да изисква от обикновените хора да бъдат коректни данъкоплатци и да спазват закона", се казва с обръщението, предадено с незначителни съкращения.

 

Окончателно: Черно море без Уеслен Жуниор за ЦСКА

Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за домакинството

Загорчич: Искаме победа срещу Черно море

„Момчетата трябва да повярват в себе си“

Ачиари: Знаехме, че ще имаме малко шансове и трябва да ги използваме

Вижте какво каза наставникът на Берое след успеха над Славия

Започна изграждането на най-модерния стадион в България (ВИДЕО)

Първите дейности около строежа на „Армията“ вече са факт

Наш национал: При Илиан Илиев енергията в отбора е различна

„Трябва да изплуваме от тинята“

Караманджуков: Здравето на децата е на първо място

"Спортът е изключително важно нещо"

Иван Колев: Пет пъти излизаме сами срещу вратаря и нищо...

Треньорът на Локо (София) разочарован от изпуснатата победа

Великов: Искахме повече

Треньорът на Хебър недоволен от отменения гол

Заги заби Вуцов на пейката

Вратарят сгреши фатално срещу Левски