Сензациите в пресата: Фенове и бизнесмени подкрепиха ЦСКА на Божков

Нефтохимик преговаря с австрийски спонсор, защитник от Ботев тренира с Пирин

Сензациите в пресата: Фенове и бизнесмени подкрепиха ЦСКА на Божков

Сензациите в родната спортна преса на 5 юли, вторник, 2016 година:

Труд: Фенове и бизнесмени застанаха зад ЦСКА на Божков

Хаосът в ЦСКА е пълен седмици преди старта на сезона в Първа дивизия. В нощта на неделя срещу понеделник привърженици на „червените“ издигнаха транспаранти в цяла София в подкрепа на автентичния клуб, който в момента е в ръцете на бизнесмена Васил Божков.

Плакат с надпис „ЦСКА не е „Литекс“ бе издигнат от фенове пред Народното събрание, сградата на БФС, Министерството на младежта и спорта, Съдебната палата и Министерския съвет.

Часове по-късно в подкрепа на Васил Божков и плана му за оздравяване на клуба в несъстоятелност се обяви и турският бизнесмен Дениз Кизилоз. Досега той на няколко пъти изрази желание да подкрепи финансово ЦСКА.

"Готов съм да отпусна заем на дружеството, за да го спася от банкрут и загуба на стадиона - написа Кизилоз в туитър. - Това може да стане единствено ако бъда назначен като финансов директор под управлението на Васил Божков или изпълнителен директор под ръководството на представители на кредиторите.“

В понеделник по обед привърженици на „червените“ от фракцията „Енимълс“ обсадиха и заключиха стадион „Българска армия“ в опит да саботират първата тренировка на тима. Наложи се намеса на собственика на „ЦСКА-София“ Гриша Ганчев, който лично скъса наредбата, подписана от изпълнителния директор Николай Паслар да не бъде допускан тимът до стадиона.

Меридиан мач: Австрийци идват на преговори за Нефтохимик

Австрийски бизнесмени ще пристигнат в Бургас за преговори, касаещи Нефтохимик. Става въпрос за високопос­тавени личности в йе­рархията на „Кроношпан". Именно тази компания е сред топ приоритетите на „шейховете", що се отнася до сключване на спонсорски догово­ри.

От „Кроношпан" и „Лукойл" са дали прин­ципно съгласие за сът­рудничество с бургас­кия футболен клуб. Именно за заключи­телни разговори ще пристигнат край мо­рето и австрийските шефове. Ако не изник­нат някакви сериозни спънки или противо­речия между двете страни, то би трябва­ло на предстоящата среща да бъдат уточ­нени финансовите па­раметри за бъдещото спонсорство. Същевременно стана ясно, че сериозна част от бизнеса в града също е откликнал положително и по един или друг начин ще си сът­рудничи с Нефтохи­мик. Община Бургас също тепърва ще пра­ви калкулации, за да се види с какви финан­си може да помогне, макар първоначално да имаше намерение да бъде само като га­рант за евентуални инвеститори, без да влага в клуба общинс­ки пари.

Тема спорт: Защитник на канарчетата вариант за Пирин (Бл)

Левият бек Филип Фили­пов е вариант за ново попъл­нение на Пирин Благоевград, разбра "Тема Спорт". Бивши­ят защитник на Ботев Плов­див вече е направил няколко тренировки с орлетата. Той напуска канарчетата, след като договорът му изтече и не бе подновен. Ако се стиг­не до разбирателство, Фили­пов ще дойде в Пирин без па­ри.

Опция пред него е и клуб от чужбина. Старши трень­орът Стефан Генов се надя­ва, че Филипов ще предпоче­те орлетата. С благоевград­чани преди дни вече подписа друг доскорошен играч на жълто-черните. Това е поливалентният футболист Орлин Старокин.

До дни към лагера на Пи­рин се очаква да се присъеди­ни нападател от чужбина. Той ще изкара пробен период преди наставникът да реши дали ще го задържи. Засега от клуба не разкриват пове­че подробности.

Утре Пирин излиза в тре­та контрола от лятната си подготовка. Орлетата ще срещнат в Разлог на градския стадион столичния Септемв­ри. Двубоят е насрочен за 18:00.

Пиринци са вече четвърти ден на лагер в Банско, като към момента няма контузени и оплакващи се от болежки състезатели. Групата от 25 души тренира двуразово, а старши треньорът на зеле­ните Стефан Генов е дово­лен от условията в хотела и терените. В Банско зелените ще изиграят общо три конт­роли - със Септември, Мон­тана и Черно Море.

Тема спорт: Тим от Гърция отмъква желан от Локо (ГО)

Отбор от Гърция може да отмъкне желания от Локо­мотив Горна Оряховица 21-годишен бивш халф на Етър Ивайло Тодоров. Великотърновецът вече проведе две тренировки с железничари­те, в които бе ползван като централен защитник, и е ос­тавил добро впечатление у старши треньора Ангел Червенков.

Интерес към него обаче проявяват от Гърция и изг­лежда по-вероятно Тодоров да заиграе отново в южната ни съседка. През пролетта той носи екипа на аматьорския Кампаниакос. Отборът му е от град Каластра, разположен в близост до Солун. Целта пред тима бе да влезе в първите осем, той като в Гърция решиха да обединят двете трети дивизии в една. Кампаниакос изпълни целта си и от лятото ще е в един­ната трета дивизия. Ивайло Тодоров игра в почти всички мачове, отчете се с един гол и куп асистенции.

Това предизвика интереса на гръцките мениджъри и 6 момента той има оферти от четири клуба, като дого­ворката е, че няма да е на проби, а директно ще получи договор. Сред тимовете, в чието полезрение е, има и два от втора дивизия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки