Фаворитите стартираха с победи на олимипйските квалификации по баскетбол

Победи за Гърция, Италия, Сърбия и Латвия

Фаворитите стартираха с победи на олимипйските квалификации по баскетбол

Гърция разгроми Иран със 78:53 (48:31) в среща от първия кръг в група "А" на олимпийската квалификационна група в Торино (Италия). Звездата на отбора от Националната баскетболна асоциация Милуоки - Янис Антетокунмпо, беше най-резултатен за успеха с 16 точки, въпреки че игра само 19:05 минути. Гърците доминираха през цялата среща. За азиатците най-полезен беше бившият играч от НБА Хамед Хадади с 16 точки и 4 борби. В група "А" е още Мексико.

В група "Б" домакините от Италия победиха Тунис с 68:41 (32:27). След сравнително оспорваното първо полувреме "Адзурите" решиха всичко в третата четвърт, която спечелиха с 22:2. Андреа Барняни се отличи с 15 точки и 6 борби, а Пиетро Арадори допринесе с 13 точки за успеха. За африканците се отличи Мохамед Гяза с 9 точки и 5 борби. В група "Б" е и тимът на Хърватия.

В олимпийската квалификация в Белград домакините от Сърбия стартираха с победа над Пуерто Рико с 87:81 (41:31). Гостите изненадващо взеха първата четвърт с 22:21, но до почивката сърбите направиха обрат до 41:31, а към края на третата четвърт авансът на домакините достигна 20 точки при 65:45, което до голяма степен предреши крайния победител. Пуерториканците направиха опит да се върнат в мача и направиха серия от 14 безответни точки в последните 3:25 минути, но това не беше достатъчно.

Неманя Недович беше най-резултатен за успеха с 14 точки, Боян Богданович добави 12 точки, 7 борби и 5 асистенции, а Никола Йокич завърши с 12 точки и 8 борби. За гостите Джон Холанд беше най-добър с 21 точки. В група "А" на турнира е още и Ангола.

В група "Б" Латвия стартира с категорична победа над Япония с 88:48 (46:23) след 20 точки на Дайрис Бертанс. Козуке Такеучи вкара 12 за азиатците. В групата е още и Чехия.

Третият олимпийски турнир стартира тази нощ във Филипините с участието на домакините, Турция, Сенегал, Канада, Франция и Нова Зеландия. Само победителите в трите състезания печелят квоти за Игрите в Рио 2016 през август.

БК Берое с официална позиция новия сезон в НБЛ

Вижте какво съобщиха от Стара Загора

Окончателно: Без Берое в НБЛ през новия сезон

Клубовете имат срок до 15 август да платят таксата за участие

Собствениците на Бостън Селтикс продават отбора?

Бостън Баскетбол Партнърс искат да продадат всички акции до 2028г.

Няма почивка за Лука Дончич! Ще играе в олимпийска квалификация

Вижте подробности

Леброн отказа да преподпише с Лейкърс

Звездата ще се бори за по-добри условия

Шеф на Олимпиакос: Везенков е играч на Торонто

Вижте подробности

Торонто иска да задържи Везенков за новия сезон

Българинът беше пратен в Раптърс от Сакраменто

ОБРАТ: Везенков се завръща в Европа?

Италианска медия твърди, че той ще се завърне в Олимпиакос

Везенков: Преживяването ми със Сакраменто Кингс беше невероятно!

Родният баскетболист се сбогува с тима

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки