Сензациите в пресата: Новият собственик на Левски си води нов треньор

Тони Велков идва на "Герена", Вили Вуцов отново е сред спряганите за треньор

Сензациите в пресата: Новият собственик на Левски си води нов треньор

Ще има ли нов треньор Левски? Това е въпросът, който заема най-важно място в българската спортна преса тази сутрин. Ето основните версии, както и останалите сензации в пресата на 7 юли, четвъртък, 2016 година:

24 часа: Новият собственик на Левски сменя треньора

Третият престой в Левски на ембле­матичния сръбски треньор Люпко Петрович се очертава да продължи много кратко. Носителят на КЕШ с „Цървена звезда" за 1991 г. пое „сините" отново в средата на май.

Заедно с промяната в собствеността на клуба ще настъпи такава и на треньорския пост. Във вторник бившият член на управата на Левски Георги Марков обяви, че съвсем скоро отново ще има кадрил. „В  най-скоро време клубът ще има много мо­гъщ и силен едноличен собственик", каза Мар­ков.

Основната версия сред „синята" общност е, че на „Герена" пристига крупният бизнесмен Спас Русев. Има хипоте­за и за солидна чужде­странна фирма, която иска да вземе акциите на „синия" клуб. В момента собственици на Лев­ски са Иво Тонев, Алек­сандър Ангелов и Нико­лай Иванов, които наследиха Тодор Батков.

За наследник на Петрович се спряга Велис­лав Вуцов, чието име винаги се завърта при кри­за в резултатите на „Ге­рена" или просто търсе­не на нов треньор.

Труд: Новият собственик на Левски си води треньор

Пазеният в абсолютна тайна нов собственик на Левски има намерението да подмени треньорския щаб на тима. Бизнесменът вече преговаря с няколко български наставници, а желанието му е рокадата да стане още това лято въпреки предстоящите мачове в Лига Европа, гласи кулоарна информация на „Герена“.

Също така са възможни промени и по горните етажи на клуба.

Слухове посочват като фаворит бившия треньор на „сините“ Велислав Вуцов. Вариант за бъдещ наставник на „сините“ е и Асен Букарев.

При това положение настоящият треньор Люпко Петрович ще стане ненужен и ще трябва да напусне поста.

Тема спорт: Тони Велков влиза в щаба на Петрович

Бившият наставник на Локо София Антон Велков ще влезе в екипа на Люпко Пет­рович на „Герена". До няколко дни той трябва да пристиг­не в лагера на сините в Пра­вец и да започне работа. Юношата на червено-черните ще е третият асистент на сърбина, с което треньо­рският щаб ще бъде напълно окомплектован. Другите по­мощници на носителя на КЕШ за 1991 година с Цървена звез­да са Елин Топузаков и Асен Букарев. И двамата обаче не разполагат с "Про" лиценз за разлика от Велков.

Идването на бившия за­щитник на Локо София озна­чава, че Нешко Милованович няма да се завърне в Левски. Петрович имаше желание именно той да заеме послед­ното място в щаба му, но не­щата така и не бяха докара­ни докрай.

В екипа на Люпко са още Валентин Захариев, който е треньор на вратарите и кондиционните специалисти Ивайло Екимов и Роко Перота.

Меридиан мач: Лудогорец с юноши за Суперкупата

Ръководството на Лудогорец възнаме­рява да направи го­лям жест и да излезе с дублиращия си от­бор, ако срещне ЦСКА на Адалберт Зафиров за Суперку­пата на България. Наставникът на ав­тентичния „червен" отбор вече обяви, че юношите на „армей­ците" се готвят за мача с „орлите", който по програма трябва да се играе в Бургас на 10 август.

По време на пър­вата тренировка Зафето призна, че сре­щу петкратните шампиони младият отбор на ЦСКА ня­ма да има шанс, но въпреки това момче­тата в „червено" ще излязат и ще дадат всичко от себе си на терена. В името на феърплея обаче от Лудогорец ще зало­жат на голяма част от своите юноши, които ще спорят равнопоставено сре­щу младите надежди на ЦСКА.

Иначе ЦСКА ще играе срещу Лудогорец само с юноши и евентуал­но футболисти от миналогодишния състав. Отборът ня­ма право да картоте­кира нови играчи до края на настоящия трансферен прозо­рец, който затваря чак на 7 септември.

Тема спорт: Стоичков е чакан на една от контролите

Христо Стоичков е чакан на една от двете най-престижни контроли на ЦСКА - с Интер на 14 юли в Рисконе ди Брунико, Италия, или на тази с Удинезе на 23 юли на "Армията". Камата е собственик на 20% от клуба, който ще участва в Първа лига, и ще се опита да си отвори ня­колко свободни дни, за да изгле­да една от тези проверки на червените. Това зависи от ан­гажиментите му в телевизия­та, за която работи в САЩ -"Унивижън". Макар и на хиляди километри от България Стоичков се информира постоянно за процесите в ЦСКА. Той отпра­ви и кратко послание към феновете на отбораслед новината, че ар­мейците са приети за нов член на Първа лига.

Най-късно до края на седми­цата ще стане ясно дали Ицо ще изгледа проверката с Интер или ще дойде на "Армията" за двубоя с Удинезе.

На контролите с Динамо Ки­ев, Интер и Удинезе ще присъ­ства и финансовият благоде­тел на ЦСКА Гриша Ганчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки