Перничанин стана европейски шампион в Охрид

Димитър Ралев е първият европейски шампион на България в историята на дисциплината целно кацане е от Перник

Перничанин стана европейски шампион в Охрид

Първият европейски шампион на България в историята на дисциплината целно кацане е от Перник. Димитър Ралев разби конкуренцията в Охрид и увенча дългата си състезателна кариера по пара и делтапланеризъм със заслужена европейска титла.

При това в състезание с много силна конкуренция, с проведени 12 полета, с оставени зад гърба му световни шампиони и куп величия в този спорт. Двамата световни шампиони от Словения Яка Горенц и Матиаш Ферарич, който все още е актуалният световен първенец, са съответно 7-ми и 8-ми, Мартин Йовановски е извън десетката в домашното си състезание и т.н.

В Охрид са  се събрали 77 парапланеристи от 15 държави, които  са направили едно наистина забележително състезание, а в случая и времето е било благосклонно към състезателите, които са изпълнили пълната си програма от скокове, съобщи Перник медия.

Димитър Ралев е направил пет нули от общо 12-ти си скока, като три от тях са поредни, най-голямото му отклонение е 35 см, а общото отклонение от полетите му е 58 сантиметра. Вторият в класирането , сърбинът Горан Джуркович е с 80 см общо отклонение, като няма нито една нула.Трети е словенецът Матиаш Слуга със 123 сантиметра отклонение.

От българите пети е Цветан Цолов с две нули и общо 100 сантиметра отклонение, Бисер Андонов, девети от миналото световно първенство в Чехия този път с отклонение от 802 сантиметра стана 21-ви, 31-ви е Валери Цветанов с 1264 сантиметра. 39-ти е третият перничанин, Методи Методиев с 2179 сантиметра отклонение.

В отборното класиране само 18 сантиметра не са стигнали на българите, за да стигнат до бронзовия медал в отборното класиране. Първи  са словенците  с 1049 сантиметра, втори е отборът на Чехия с 1189 сантиметра, трети са сърбите с 1262 сантиметра, а четвърти, с 1280 сантиметра са българите, с тримата перничани, Димитър Ралев, Бисер Андонов и Методи Методиев ,в състава си.

Минчева шампион на 25 метра пистолет

Втора остана Гинка Дачева

Теодор Асенов с бронз от Европейското по кану-каяк за юноши

Това е единственото отличие за България от шампионата в Братислава

Кевин Воклен спечели II етап от Обиколката на Франция

Тадей Погачар взе "жълтата фланелка"

Фамозна: Стилияна Николова взе всички титли в Египет

Грацията ни перфектна и на четирите уреда в Кайро

Преди Олимпиадата: Голям скандал в българската борба

Георги Иванов няма да участва в Париж, макар че спечели квота

Радослав Великов стана първият ни шампион по плажна борба

Октай Хасан бие в категорията при 80 кг

Златната рибка на българското плуване на 60 г.

Таня Богомилова празнува юбилей

Уникален: Карлос Насар подобри 3 световни рекорда в Русе

Няма обаче да ги признаят

Важат ли законите за БФСШ на Георги Градев?

Вижте официално прессъобщение от Българска федерация по шахмат 2022

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки