1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Тулуза си хареса Кафу и Вандерсон

Сензациите в пресата: Тулуза си хареса Кафу и Вандерсон

Национал на Венецуела реже Левски заради Хетафе, Локо (ГО) взима шампион с Лудогорец

Сензациите в пресата: Тулуза си хареса Кафу и Вандерсон

Сензациите в родната преса на 20 юли, сряда. 2016 година:

Меридиан мач: Тулуза си хареса Кафу и Вандерсон

Спортният ди­ректор на елитния френ­ски Тулуза -Али Рашади, е ха­ресал двама играчи на Лудогорец. Как­то е известно, той пристигна специал­но за първия мач между „орлите" и Младост в Разград, а причината за не­говото посещение бе да търси футбо­листи на два поста - нападател и вра­тар. Ясно е, че ос­новната цел на ти­ма е Клаудиу Кеше­рю, направил со­лидна 10-годишна кариера във Фран­ция. Но Рашади ис­каше да види на жи­во и други от фут­болистите на шам­пионите. Във въп­росната среща ру­мънския голмайс­тор остана на пей­ката и се появи в последните минути. Най-голямо впечат­ление на шефа на Тулуза обаче са направили двамата бразилски атакува­щи играчи - Кафу и Вандерсон. Първи­ят игра като фал­шива деветка, а вторият отново бе на познатото високо ниво. Французи­те искат и вратар, но те не видяха ни­що от Владо Стоя­нов, защото черно­горците изобщо не го застрашиха.

Али Рашади е изявил желание да гледа и следващия домакински мач на Лудогорец. Палачът на ЦСКА от 2007 г. продава голямата си звезда Уисам Бен Йедер и заради това усилено търси нов централен на­падател, като Ке­шерю продължава да е основната цел на тима.



Меридиан мач: Национал на Венецуела отказа на Левски заради Хетафе

Изпадналият в Сегунда дивисион Хетафе, е отмъкнал в последния момент договорен за Левски футболист, научи „Меридиан Мач". Става дума за венецуелския национал Ролф Фелтшер, кой­то през последните два сезона бе част от германския втородивизионен Дуисбург, където негов треньор бе Илия Груев. Именно бившият национал препоръчал Фелтшер на „сините”.

25-годишният футболист може да  играе и като десен, и като ляв защитник. Той е роден в Швейцария и е бивш юношес­ки и младежки национал на „кръстоносците". През 2011 г. обаче става национал на Ве­нецуела, тъй като корените на неговото семейство са именно от южноамериканската стра­на. Футболистът участва на последното издание на Копа Америка - Сентенарио.

Иначе кариерата на фелт­шер е доста прилична. Той е играл за Грасхопър, Дарма, Падова, Гросето, Лозана, Дуисбург и сега Хетафе. Желани­ят от Левски играч има по-го­лям брат, който също е футбо­лист. Неговото име е Франк Фелтшер и за последно бе част от кипърския АЕЛ Лимасол.



Меридиан мач: Локо (ГО) с удар, взима шампион с Лудогорец

Новият член на Първа професио­нална лига - Локо (ГО),   е много близо до трансфе­рен удар. „Желез­ничарите" са на път да привлекат защитника на Лу­догорец Венцис­лав Керчев. През миналия шампионски сезон за „орлите", 19-годишният русенец изигра цели 26 мача в „А" група, в които отбеляза 2 гола. Той бе футболистът, кой­то заемаше кво­тата за роден иг­рач до 21 години. След като необ­мисленото прави­ло отпадна, от Разград решиха, че за Керчев ще е по-добре да пре­мине в Локо (ГО), където ще играе редовно. Шампи­оните вече прив­лякоха двама но­ви централни бра­нители - украине­ца Игор Пластун и аржентинеца Хосе Паломино. Отделно Георги Дерменджиев мо­же да разчита още на Козмин Моци и Георги Терзиев.

Преди две сед­мици от Лудого­рец пратиха под наем още един футболист в Локо (ГО). Става дума за централния на­падател Янаки Смирнов, който обаче за разлика от Керчев играе­ше предимно за дублиращия тим на „орлите".



Тема Спорт: Антон Недялков ще запише първи минути с ЦСКА срещу италианците

Бранителят на ЦСКА Антон Недялков ще направи неофици­ален дебют с червения екип в предстоящата контрола с Удинезе в събота, разбра "Тема Спорт". Левият бек вече е напълно възстановен от травмата, която получи в края на, миналия сезон, и се готви на­равно със съотборниците си. Той със сигурност ще получи минути срещу Удинезе, кат най-вероятно ще се появи ка­то смяна след почивката. 23-годишният Недялков пропусна всичките проверки от лятната подготовка на ЦСКА досега,  но вече няма пречки да се завърне на терена.

През новия сезон защит­никът ще се бори за титуляр­но място в лявата зона на отб­раната, като конкурент ще му бъде Лазар Марин (22 г.), който бе привлечен от Ботев Пд. Поч­ти сигурно Недялков ще започ­не като титуляр в първия шампионатен кръг срещу Славия.

Роденият в Ловеч бранител натрупа солиден опит в Литекс, като има 72 мача за тима в А група, още 10 за дубъла във втора дивизия през миналия се­зон, както и по десетина учас­тия с Чавдар Етрополе и Свет­кавица. Той е и бивш младежки национал, а беше викан от Ивайло Петев и в мъжката формация.



Тема Спорт: Гонзо изгонил бразлиеца Пауло Енрике заради неспазване на дисциплината

Пауло Енрике е бил натирен от Черно море заради неспаз­ване на дисциплината. Брази­лецът, който пристигна на "Тича" седмица преди старта на лятната подготовка и под­писа договор с клуба, разтрог­на с моряците веднага след ка­то отборът се прибра във Варна от двуседмичния лагер в Банско.

Причината е, че Енрике е напуснал непозволено комплек­са, в който е бил отседнал от­борът. След сутрешна трени­ровка играчът на своя глава заминал с кола за София, без да поиска разрешение от трень­ора. Левият бек пропуснал обяда и следобедната закуска и се завърнал в хотела чак за вечерята в 21 часа. Погазване­то на професионализма и вът­решния ред вбесило Гонзо, който и без това не е бил особе­но впечатлен от качествата на бразилеца, и той, без да се замисля, му посочил вратата.

Всички в Черно море пък са възхитени от футболните ка­чества и обноските на Уго Секо. Португалецът общувал със спортно-техническия щаб и съотборниците си на английс­ки език. "Освен че е добър фут­болист, той е скромен и свес­тен човек. Бързо печели ува­жението на всички с поведе­нието си и се вписва в колек­тива", изразиха задоволство във варненския клуб.

Треньори, учители и ученици от Сливен в открита дискусия с БФС за бъдещето на детския футбол

По време на визитата бяха проведени две практически и едно теоритично занятие.

Прогноза: Голове и домакинска победа на Лудогорец - Локо (София)

"Орлите" приемат "железничарите" в Разград

"Червен" десант към Благоевград! ЦСКА е жаден за нов успех

Берое на пътя на Томаш

ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“